Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vydal exhortaci „Milovaná Amazonie“, otázce svěcení ženatých mužů na kněze se vyhnul

Ze světa

Papež vydal exhortaci „Milovaná Amazonie“, otázce svěcení ženatých mužů na kněze se vyhnul

Vlastní zpráva / 13. 2. 2020 10:23

Vatikán včera zveřejnil novou apoštolskou exhortaci papeže Františka „Querida Amazonia“ (Milovaná Amazonie). Dokument se věnuje především tématům nové evangelizace, péči o životní prostředí a chudé. Svěcení ženatých mužů na kněze se text ani přes podporu jihoamerických biskupů nezmiňuje.

Domácí zpravodajství

Zeman poděkoval Dukovi za nominaci Lipovské do Rady ČT

ČTK / 12. 2. 2020 20:11

Zeman poděkoval Dukovi za nominaci Lipovské do Rady ČT Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka se dnes setkal s prezidentem Milošem Zemanem i jeho předchůdcem ve funkci hlavy státu Václavem Klausem. Setkání, která se konala odděleně, se věnovala mimo jiné desetiletému působení Duky jako pražského arcibiskupa. Zeman také Dukovi poděkoval za nominaci ekonomky Hany Lipovské do Rady České televize.

Domácí zpravodajství

Před 30 lety papež jmenoval nové biskupy na neobsazené stolce

ČTK / 12. 2. 2020 13:02

Před 30 lety papež jmenoval nové biskupy na neobsazené stolce Změny ve společnosti, které následovaly po listopadu 1989, umožnily také normalizovat situaci katolické církve v tehdejším Československu. Před 30 lety, 14. února 1990, jmenoval papež Jan Pavel II. pět nových sídelních biskupů ve všech dosud neobsazených diecézích.

Ze světa

Macron zdůraznil, že Francouzi mají právo se rouhat

ČTK / 12. 2. 2020 12:57

Macron zdůraznil, že Francouzi mají právo se rouhat Francouzi mají právo se rouhat a kritizovat náboženství. Dnešnímu vydání listu La Dauphiné libéré to v reakci na případ mladé dívky, která kvůli ostré kritice islámu na internetu čelí výhrůžkám smrtí, řekl francouzský prezident Emmanuel Macron. Případ 16leté Mily je už několik týdnů tématem politické debaty na nejvyšší úrovni.

Domácí zpravodajství

Nizozemskou Komenského cenu dostane Tomáš Halík, jako první z českých osobností

ČTK / 11. 2. 2020 19:26

Nizozemskou Komenského cenu dostane Tomáš Halík, jako první z českých osobností Nizozemskou Cenu Jana Amose Komenského pro rok 2020 obdrží český filozof a teolog Tomáš Halík. Ocenění se letos udílí podeváté, dosud ji nedostala žádná z českých osobností, většina držitelů jsou Nizozemci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)