Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
S odbory, studenty ani doktorandy zatím nikdo z vedení KTF nejedná

Domácí zpravodajství

S odbory, studenty ani doktorandy zatím nikdo z vedení KTF nejedná

Vlastní zpráva / 30. 8. 2023 22:05

V souvislosti s výpovědí církevnímu historikovi a teologovi Tomáši Petráčkovi sepsali studenti Katolické teologické fakultu Univerzity Karlovy výzvu, ve které pojmenovali pět problematických bodů, které „poškozují těžce vydobyté renomé fakulty, všech jejích pedagogů, zaměstnanců i studentů.“ Zároveň vyzvali kolegium děkana k převzetí odpovědnosti a rezignaci. Autoři výzvy, kterou již podepsaly desítky současných studentů či absolventů, nyní upozorňují na to, že i přes veřejné proklamace s nimi nikdo z vedení fakulty nejedná a napjatou sitauci neřeší. O podobném nezájmu hovoří i zástupci odborů či doktorandi, kterých se situace dotýká kvůli změně školitelů.

Ze světa

Papežovy výroky o velké ruské říši nebyly podle Vatikánu oslavou imperialismu

ČTK / 29. 8. 2023 12:56

Papežovy výroky o velké ruské říši nebyly podle Vatikánu oslavou imperialismu Výroky papeže Františka, který ve vzkazu mladým katolíkům v Petrohradě hovořil o velké ruské říši, nechtěly podpořit imperialistické myšlení. Dnes to uvedl Vatikán poté, co páteční slova hlavy katolické církve vyvolala kritiku především ukrajinských uživatelů sociálních sítí. Papežova slova naopak ocenil Kreml.

Ze světa

Papež se těší do Mongolska, kde žije jedna z nejmenších komunit katolíků na světě

ČTK, lkt / 28. 8. 2023 13:39

Papež se těší do Mongolska, kde žije jedna z nejmenších komunit katolíků na světě Papež František v neděli uvedl, že se těší na návštěvu Mongolska, kde je jedna z nejmenších národních komunit katolíků ve světě. Do asijské země, kde se nejvíce lidí hlásí k buddhismu, papež odletí ve čtvrtek. Dlouhá cesta na východ je také testem papežova zdraví, píší zahraniční agentury.  

Domácí zpravodajství

Pražský arcibiskup oslaví 75. narozeniny a poslal papeži svou demisi

ČTK / 27. 8. 2023 12:28

Pražský arcibiskup oslaví 75. narozeniny a poslal papeži svou demisi Pražský arcibiskup Jan Graubner po roce ve své funkci poslal papeži Františkovi svůj rezignační dopis. Řekl to v rozhovoru s ČTK. Musí tak učinit všichni biskupové při dovršení 75 let, Graubner své jubileum oslaví 29. srpna

Domácí zpravodajství

„Staronový“ biskup ostravsko-opavské diecéze bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna

ČTK, red. / 26. 8. 2023 22:34

„Staronový“ biskup ostravsko-opavské diecéze bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna Nový biskup ostravsko-opavské diecéze římskokatolické církve Martin David bude slavnostně uveden do služby ve čtvrtek 31. srpna. Stane se tak během bohoslužby v katedrále Božského Spasitele v Moravské Ostravě, kdy převezme i biskupskou berli.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)