Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež symbolicky rozsvítil vánoční strom, podpořil migranty

Ze světa

Papež symbolicky rozsvítil vánoční strom, podpořil migranty

ČTK / 7. 12. 2015 9:24

Papež František včera večer zapálil svíčku symbolizující naději pro migranty ve stejnou chvíli, kdy byl rozsvěcen vánoční strom před bazilikou svatého Františka v Assisi. Pod stromem je vystavena dřevěná rybářská loď použitá v roce 2014 africkými uprchlíky.

Ze světa

Vatikán si objednal první externí audit, firma s ním začne hned

ČTK / 6. 12. 2015 20:29

Vatikán si objednal první externí audit, firma s ním začne hned Vatikán včera oznámil, že si objednal první externí audit svého majetku. Jde prý o součást úsilí papeže Františka zajistit průhlednost hospodaření církve, kterou v posledních letech postihlo několik finančních skandálů, informuje agentura Reuters.

Ze světa

Tomáš Halík jmenován víceprezidentem mezinárodní vědecké rady ve Washingtonu

red / 4. 12. 2015 9:41

Tomáš Halík jmenován víceprezidentem mezinárodní vědecké rady ve Washingtonu Během svého pobytu v USA byl  prof. Tomáš Halík jmenován víceprezidentem celosvětově působící Rady pro výzkum hodnot a filozofie (Council for Research in Values and Philosophy) se sídlem ve Washingtonu DC.

Ze světa

Po papeži Františkovi navštíví Středoafrickou republiku i biskup Malý

ČBK / 1. 12. 2015 15:57

Po papeži Františkovi navštíví Středoafrickou republiku i biskup Malý Biskup Václav Malý se zítra vydá do Středoafrické republiky (SAR), zemi, kterou též v neděli a v pondělí navštívil papež František. Malý se do této africké země vydá na pozvání zde působícího řádu bosých karmelitánů. Při týdenní cestě ho budou doprovázet dva ze zakladatelů české organizace SIRIRI, která v SAR působí již téměř 10 let.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci vysvětili dvě nové jáhenky a jednoho jáhna

Vlastní zpráva / 1. 12. 2015 10:23

Starokatolíci vysvětili dvě nové jáhenky a jednoho jáhna Poslední den církevního roku se v katedrále sv. Vavřince na Petříně rozezněly zvony, které zvaly k liturgii, při které byli vysvěceni tři noví jáhni: Petra Baslová, Monika Mádlová a Martin Kováč. Starokatolická církev v ČR nesvětí ženy za kněze,nepovažuje však tuto otázku za věroučnou, nýbrž pouze disciplinární. K diakonátu, tedy k jáhenskému svěcení, ale ženy povolává.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)