Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Přes tisíc lidí se účastnilo pohřební slavnosti za život kněze Bohumila Koláře

Domácí zpravodajství

Přes tisíc lidí se účastnilo pohřební slavnosti za život kněze Bohumila Koláře

Vlastní zpráva / 24. 11. 2015 11:22

"Ve stínu oslav, upomínek a manifestací ke dni 17. listopadu začátku pádu komunistického režimu – se v pravé poledne konala v pražském Karlíně velká „manifestace“ jiného druhu: manifestace víry. Při zaplněném kostele asi 1500 účastníků se konala velká děkovná slavnost rozloučení s P. Bohumilem Kolářem, jedenadevadesátiletým knězem. Přišlo ho doprovodit asi 170 kněží, z Čech, Německa a Slovenska a 8 biskupů", popisuje na svých stránkách kardinal.cz Miroslav Vlk.

Domácí zpravodajství

Shromáždění v Senátu završí letošní připomínky Husova úmrtí

ČTK / 24. 11. 2015 9:41

Shromáždění v Senátu završí letošní připomínky Husova úmrtí Slavnostní shromáždění ve Valdštejnském paláci v Praze, sídle Senátu, dnes završí letošní připomínky 600. výročí úmrtí mistra Jana Husa. Vystoupí na něm zástupci církví, vědci i historici.

Ze světa

Papež František poprvé navštíví Afriku

ČTK / 24. 11. 2015 9:38

Papež František poprvé navštíví Afriku Papež František ve středu odjede na svou první návštěvu Afriky, během šestidenní cesty zavítá do Keni, Ugandy a do Středoafrické republiky. Pontifex navštíví kontinent, kde se počet věřících katolíků na rozdíl třeba od Evropy neustále zvyšuje.

Domácí zpravodajství

Vyznání svatého Augustina vychází v novém překladu

cirkev.cz / 23. 11. 2015 21:52

Vyznání svatého Augustina vychází v novém překladu Po bezmála devadesáti letech vychází v novém českém překladu klasika světové i křesťanské literatury: Vyznání svatého Augustina. V překladu Ondřeje Koupila, Marie Kyralové a Pavla Mareše a s úvodem Davida Vopřady je vydává Karmelitánské nakladatelství.

Domácí zpravodajství

Předseda Ústředí muslimských obcí kritizuje v HN Zemana

ČTK / 23. 11. 2015 18:05

Předseda Ústředí muslimských obcí kritizuje v HN Zemana Předseda Ústředí muslimských obcí v ČR Muníb Hasan Alravi (Muneeb Hassan Alrawi) v Hospodářských novinách (HN) kritizuje prezidenta Miloše Zemana za to, že se při oslavách 17. listopadu postavil na Albertově po bok představitelů Bloku proti islámu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)