Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež k smrti Jana Husa: musíme prosit o odpuštění

Ze světa

Papež k smrti Jana Husa: musíme prosit o odpuštění

ČTK / 13. 6. 2015 22:25

Papež František u příležitosti blížícího se 600. výročí násilné smrti českého kněze a náboženského myslitele Jana Husa prohlásil, že jeho upálením byla zraněna římskokatolická církev. Podle dnešního sdělení České biskupské konference se tak papež vyjádřil o páteční slavnosti Nejsvětějšího srdce Ježíšova při setkání v Lateránské bazilice s účastníky dnů duchovní obnovy.

Domácí zpravodajství

Při ekumenické bohoslužbě smíření v Betlémské kapli promluví Halík a Černý

apha.cz / 13. 6. 2015 6:38

Při ekumenické bohoslužbě smíření v Betlémské kapli promluví Halík a Černý Při příležitosti 600. výročí Husovy smrti se v pondělí 15. června 2015 od 18.30 hodin koná v Betlémské kapli ekumenická bohoslužba smíření s Bohem a mezi křesťany s prosbou za odpuštění křivd minulosti. Promluví prof. Tomáš Halík a dr. Pavel Černý.

Domácí zpravodajství

Vzácné rukopisy obohatí na 3 dny výstavu o Husovi

ČTK / 12. 6. 2015 13:04

Vzácné rukopisy obohatí na 3 dny výstavu o Husovi Výstavu o Husovi doplní na tři dny vzácné iluminované rukopiNa pouhé tři dny budou do výstavy o Janu Husovi v Galerii Klementinum zařazeny dva vzácné graduály z konce 16. století. Bohatě iluminované rukopisy budou moci návštěvníci spatřit od pátku 12. do neděle 14. června. Pracovníci knihovny je instalují do vitrín otevřené na stránkách s vyobrazením Jana Husa na hranici.

Ze světa

Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír

ČTK / 11. 6. 2015 0:18

Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír Papež František dnes vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby se osobně zasadil o vyvinutí "upřímného a velkého úsilí" k dosažení míru na východě Ukrajiny. Oba představitelé se dnes po roce a půl sešli ve Vatikánu. Jednání, které bylo zaměřeno také na situaci na Blízkém východě, trvalo 50 minut, informoval také úřad papeže ve svém prohlášení.

Ze světa

Nová papežova encyklika bude mít název Laudato sii

radiovaticana.cz / 10. 6. 2015 20:51

Nová papežova encyklika bude mít název Laudato sii Tiskové středisko Svatého stolce oznámilo název nové encykliky, čas a místo konání její prezentace. Encyklika nese název „Laudato sii – Tobě buď chvála“, což jsou první slova známého Chvalozpěvu stvoření svatého Františka z Assisi. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)