Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán potrestá biskupy, kteří kryjí zneužívání dětí

Ze světa

Vatikán potrestá biskupy, kteří kryjí zneužívání dětí

ČTK / 10. 6. 2015 18:16

Vatikán, který již vede boj proti kněžím obviněným ze sexuálního zneužívání nezletilých, hodlá stíhat u nově vznikajícího soudu i biskupy, kteří pachatele chrání. Při Kongregaci pro nauku víry má vzniknout nová soudní sekce.

Domácí zpravodajství

Duka v sobotu vysvětí nového českobudějovického biskupa Kročila

ČTK / 10. 6. 2015 13:24

Duka v sobotu vysvětí nového českobudějovického biskupa Kročila Kardinál Dominik Duka v sobotu vysvětí českobudějovického biskupa Vlastimila Kročila. Kročila v březnu jmenoval papež František do funkce jako nástupce Jiřího Paďoura. Svěcení biskupa, které výrazně omezí provoz v centru města, se v Českých Budějovicích uskuteční po 25 letech. 

Ze světa

Moskvu opanovaly spory o umístění sochy svatého Vladimira

ČTK / 10. 6. 2015 10:02

Moskvu opanovaly spory o umístění sochy svatého Vladimira V Rusku se živě debatuje o umístění monumentálního pomníku knížete Vladimira, vládce Kyjevské Rusi, který na východ Evropy přinesl křesťanství. Vztyčení 25 metrů vysoké bronzové sochy navrhla Kremlu Ruská vojenská a historická společnost, která původně chtěla památník vybudovat na Vrabčích (dříve Leninských) horách.

Ze světa

Slavnostními bohoslužbami skončil za účasti desítek tisíc lidí Kirchentag ve Stuttgartu

ČCE / redakce / 8. 6. 2015 10:15

Slavnostními bohoslužbami skončil za účasti desítek tisíc lidí Kirchentag ve Stuttgartu Desítky tisíc účastníků se při závěrečných bohoslužbách s večeří Páně v neděli 7. června rozloučily s pětidenním Německým evangelickým Kirchentagem ve Stuttgartu. Liturgii vedl zemský biskup July, kázala farářka Steenová z Hildesheimu. Sbírka konaná při bohoslužbách byla rozdělena rovným dílem pro humanitární projekty Diakonie a johanitů a na pomoc uprchlíkům.

Domácí zpravodajství

Věřící ve Zlíně slavili pod širým nebem svátek Božího těla

ČTK / 7. 6. 2015 14:08

Věřící ve Zlíně slavili pod širým nebem svátek Božího těla Centrum Zlína dnes dopoledne zaplnili věřící, aby po téměř sedmdesáti letech oslavili pod širým nebem svátek Těla a krve Páně, také řečený svátek Božího těla. Na náměstí Míru se konala mše, průvod s družičkami poté zamířil do kostela svatého Filipa a Jakuba.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)