Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze probíhají Dny víry

Domácí zpravodajství

V Praze probíhají Dny víry

Vlastní zpráva / 1. 6. 2015 10:11

Dny, víry, týdenní ekumenický festival, který chce představit víru a životní styl současných křesťanů ostatním lidem, zahájila v sobotu bohoslužba v katedrále sv. Víta. Během prvního červnového týdne se v centru hlavního města uskuteční řada přednášek, diskuzí, koncertů, výstav nebo nabídek k modlitbě a duchovnímu programu.

Domácí zpravodajství

Aktuálně.cz: Prezident Zeman nad Hradem vyvěsí husitský prapor

ČTK / 31. 5. 2015 17:48

Aktuálně.cz: Prezident Zeman nad Hradem vyvěsí husitský prapor Prezident Miloš Zeman v pátek 5. června nad Pražským hradem vyvěsí husitský prapor. Hodlá tím zahájit oslavy 600. výročí upálení církevního reformátora Jana Husa. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz.

Ze světa

Křesťanský podnikatel nechal v Karáčí postavit obří kříž

ČTK / 31. 5. 2015 17:42

Křesťanský podnikatel nechal v Karáčí postavit obří kříž V centru neklidného pákistánského města Karáčí, kde jsou na denním pořádku útoky islamistů a přestřelky kriminálních gangů, se tyčí dvaačtyřicetimetrový betonový kříž. Křesťanský symbol, uprostřed této převážně muslimské země dost nezvyklý, buduje u vchodu na starý křesťanský hřbitov místní podnikatel Parvíz Henry Gill.

Kultura

V Husinci zahájil provoz opravený památník Jana Husa, náklady činily 26 milionů korun

ČTK / 30. 5. 2015 22:41

V Husinci zahájil provoz opravený památník Jana Husa, náklady činily 26 milionů korun V Husinci na Prachaticku byl dnes otevřen opravený rodný dům Jana Husa. Náklady na projekt, který připomíná odkaz významného středověkého kazatele, činily 26 milionů korun.

Domácí zpravodajství

Obviněný havlíčkobrodský kněz zůstává ve vazbě

ČTK / 29. 5. 2015 10:40

Obviněný havlíčkobrodský kněz zůstává ve vazbě Kněz Erik Tvrdoň, kterému odvolací soud v Pardubicích zrušil pětiletý trest vězení za znásilnění a pohlavní zneužívání několika žen, zůstává ve vazbě. Rozhodl o tom vrchní soud, který zamítl Tvrdoňovu stížnost.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)