Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dnes je Velký pátek

Domácí zpravodajství

Dnes je Velký pátek

ČTK / 3. 4. 2015 7:53

Křesťané si dnes připomínají ukřižování Ježíše Krista, je Velký pátek. Den přísného půstu je vzpomínáním na Kristovo utrpení a jeho vykupitelskou smrt. Obřady na památku jeho umučení chystají katolické kostely, bohoslužby se konají také v evangelických sborech.

Ze světa

Islamističtí fanatici zabili v Keni téměř 150 studentů. Podle svědků zabíjeli cíleně křesťany

ČTK / 3. 4. 2015 0:25

Islamističtí fanatici zabili v Keni téměř 150 studentů. Podle svědků zabíjeli cíleně křesťany Na 147 mrtvých a 79 zraněných si vyžádal čtvrteční útok islamistů na univerzitu na východě Keni. Podle tamějšího ministra vnitra Josepha Nkaisseryho prakticky všechny oběti tvoří studenti. Podle očitých svědků vyřvávali, kdo je křesťan a kdo je muslim. Křesťany většinou na místě zastřelili, muslimy propouštěli.

Ze světa

Papež mluvil v kázání o únavě, přiznal ji také

ČTK / 2. 4. 2015 13:34

Papež mluvil v kázání o únavě, přiznal ji také Papež František během dnešní mše ve Svatopetrském chrámu přiznal, že se někdy cítí být unavený. Dopolední mše byla součástí velmi náročného velikonočního týdne. V podvečer papež ještě bohoslužbou v římské věznici Rebibbia připomene poslední večeři Páně, součástí bohoslužby bude i obřad mytí nohou.

Domácí zpravodajství

I letos se v centru Prahy uskuteční velkopáteční happening

cb.cz / 2. 4. 2015 7:58

I letos se v centru Prahy uskuteční velkopáteční happening Chodci na pražské pěší zóně mají letos opět možnost zažít mimořádnou podívanou. Na Velký pátek 3. dubna 2015 v 15 hodin začne před chrámem sv. Mikuláše na Starém Městě happening spojený s připomínkou poslední večeře Páně. Průvod hudebníků, performerů a dalších účastníků se pak s rakví a pohřební kapelou vydá na Jungmannovo náměstí.

Domácí zpravodajství

Velikonoční triduum ve svatovítské katedrále

apha.cz / 2. 4. 2015 7:46

Velikonoční triduum ve svatovítské katedrále Velikonoční triduum tvoří večerní slavnost v předvečer Velkého pátku na památku Večeře Páně, liturgie Velkého pátku a Slavnost velikonoční noci spolu s nedělní slavností Zmrtvýchvstání Páně. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP zve všechny, kteří nemají kde slavit obřady Svatého týdne, aby přišli do katedrály, jejíž oltář je symbolickým středem pražské arcidiecéze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)