Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zelenskyj zřejmě brzy navštíví Řím, měl by se setkat s Meloniovou i papežem

Ze světa

Zelenskyj zřejmě brzy navštíví Řím, měl by se setkat s Meloniovou i papežem

ČTK / 11. 5. 2023 22:32

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj by mohl brzy navštívit Řím a setkat se s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou i s papežem Františkem, informovala dnes s odkazem na neoficiální zdroje italská tisková agentura ANSA. Zároveň napsala, že podle zdrojů z Vatikánu "je možné", že papež se setká se Zelenským v sobotu.

Ze světa

Počet poprav v Íránu se výrazně navýšil, popravuje se i kvůli rouhačství

ČTK / 11. 5. 2023 9:42

Počet poprav v Íránu se výrazně navýšil, popravuje se i kvůli rouhačství Írán popravil dva muže odsouzené k trestu smrti kvůli rouhačství, informovala íránská agentura Mizán, která přináší zprávy týkající se justice. Muži se podle íránských soudů dopustili kromě rouhačství také urážky islámu. Ochránci lidských práv nedávno upozornili na to, že loni poprav v zemi výrazně přibylo .

Ze světa

Ve Vatikánu se sešli dva papežové: katolický a koptský

ČTK / 11. 5. 2023 9:31

Ve Vatikánu se sešli dva papežové: katolický a koptský Na vatikánském Svatopetrském náměstí ve středu vystoupili dva papežové - katolický papež František a papež Tavadros II. z egyptské koptské pravoslavné církve. Sedmdesátiletý Tavadros je ve Vatikánu u příležitosti 50. výročí prvního setkání římského a koptského papeže.

Ze světa

Tomáš Halík přednášel v Koreji biskupům, kněžím i laickým aktivistům

ČKA / 8. 5. 2023 9:54

Tomáš Halík přednášel v Koreji biskupům, kněžím i laickým aktivistům Mons. Tomáš Halík uskutečnil na pozvání korejských biskupů a Rady laiků Asie v prvním květnovém týdnu přednáškovou cestu po čtyřech diecézích Jižní Koreje. Cesta se uskutečnila v rámci oslav desátého výročí pontifikátu papeže Františka a při příležitosti korejského vydání knihy Odpoledne křesťanství, která je už pátou knihou Tomáše Halíka v korejštině. 

Ze světa

Jidiš, jazyk evropských Židů před holokaustem, se znovu probouzí

ČTK / 6. 5. 2023 21:33

Jidiš, jazyk evropských Židů před holokaustem, se znovu probouzí Jidiš, jazyk evropských Židů před holokaustem, který na konci druhé světové války prožíval klinickou smrt, se znovu probouzí. A to jak mezi ultraortodoxními Židy, jejichž jazykem zůstal, tak i mezi mladými sekulárními lidmi, kteří touží znovu objevit slova, jež jim jejich rodiče po traumatu šoa nepředali.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)