Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Dominik Duka oslaví osmdesáté narozeniny

Domácí zpravodajství

Kardinál Dominik Duka oslaví osmdesáté narozeniny

ČTK / 26. 4. 2023 8:52

Nyní již bývalý pražský arcibiskup Dominik Duka dnes 26. dubna slaví osmdesátiny.  Duka prožil během kněžského života mnohé - odnětí státního souhlasu, působení v ilegalitě i věznění. Úřadu arcibiskupa se oficiálně ujal 10. dubna 2010 a o dva roky později jej tehdejší papež Benedikt XVI. jmenoval kardinálem. 

Ze světa

Španělská vláda sjednotí daňové podmínky pro katolíky a další konfese

ČTK / 25. 4. 2023 19:22

Španělská vláda sjednotí daňové podmínky pro katolíky a další konfese Španělská katolická církev ztratí zvýhodněné daňové postavení ve srovnání s dalšími konfesemi. Vláda levicového premiéra Pedra Sáncheze se rozhodla, že stejný daňový režim jako katolíci totiž dostanou i další registrované konfesní organizace, například pravoslavní, mormoni, jehovisté či buddhisté.

Domácí zpravodajství

Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče se stala katolička Kristýna Čobanová

Vlastní zpráva / 24. 4. 2023 11:06

Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče se stala katolička Kristýna Čobanová Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče (VDP) se ve čtvrtek 20. dubna stala její dosavadní místopředsedkyně Kristýna Čobanová, členka římskokatolické církve. Čobanová byla zvolena většinou hlasů na výroční členské schůzi spolku, která se konala v Beranově sále na Arcibiskupství pražském za účasti téměř šedesáti dobrovolníků a kaplanů z VDP.

Ze světa

Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené

ČTK / 24. 4. 2023 10:42

Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené Společnost Twitter začala v souladu s předchozími sliby rušit modré ověřovací ikony tisíců uživatelů. Nově o ni přišel například účet papeže Františka, kancléře Scholze, nebo fotbalisty Ronalda. Původně byla ikona označující ověřené účty novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností zdarma. Sloužila k boji proti dezinformacím nebo falešným účtům. Nový majitel Twitteru Elon Musk ale slíbil ověřovací ikony zrušit a nahradil je placeným ověřením modré, stříbrné a zlaté barvy podle ceny.

Domácí zpravodajství

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková

ČTK / 22. 4. 2023 22:10

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková Ve věku 86 let v pátek 21. dubna zemřela někdejší synodní kurátorka Českobratrské církve evangelické a poslankyně Federálního shromáždění za Občanské fórum a Občanské hnutí Mahulena Čejková. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)