Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sněmovna opět přerušila jednání o prodloužení kontroly restitucí

Domácí zpravodajství

Sněmovna opět přerušila jednání o prodloužení kontroly restitucí

ČTK / 5. 12. 2014 13:44

Sněmovna dnes opět přerušila projednávání návrhu skupiny poslanců ČSSD na prodloužení lhůty pro kontrolu rozhodnutí o vydávání majetku v rámci církevních restitucí. Opoziční TOP 09 a ODS si vzaly přestávku na poradu klubu do konce jednacího dne a schůze Sněmovny bude pokračovat v úterý. Kdy přijde předloha na pořad, není známo.

Ze světa

Vatikán má finanční rezervy, našel stovky milionů mimo účetnictví

ČTK / 5. 12. 2014 11:27

Vatikán má finanční rezervy, našel stovky milionů mimo účetnictví Finanční situace Vatikánu je mnohem lepší, než se předpokládalo. Církevní stát má totiž uloženy stovky milionů eur (miliardy Kč) na účtech, které nejsou zaneseny do účetní bilance.

Domácí zpravodajství

Radkovský: Diecéze bude investovat do budov

ČTK / 4. 12. 2014 18:21

Radkovský: Diecéze bude investovat do budov V Plzeňské diecézi investovali celých 85 milionů Kč, které dostali v prvním roce výplaty finančních náhrad v rámci majetkového narovnání. Do budov a oprav, koupilo se několik činžovních domů a parcelä, na které by měly vyrůst malometrážní sociální byty.

Domácí zpravodajství

V Praze se na konci listopadu konal 8. leuenberský synod

e-cirkev.cz / 3. 12. 2014 18:04

V Praze se na konci listopadu konal 8. leuenberský synod Ve dnech 21. a 22. listopadu 2014 se v Praze konal 8. synod leuenberských církví v České republice. Synod je sněm volených zástupců českých církví, které jsou členkami Společenství evangelických církví v Evropě.

Ze světa

Imám z káhirské mešity Al-Azhar ostře kritizoval Islámský stát

ČTK / 3. 12. 2014 17:34

Imám z káhirské mešity Al-Azhar ostře kritizoval Islámský stát Nejvlivnější z vůdců sunnitského islámu dnes vyzval mezinárodní koalici, která bojuje proti radikální organizaci Islámský stát (IS), aby svůj záběr rozšířila na všechny extremistické skupiny, které poškozují jméno islámu. Velký imám mešity při káhirské univerzitě Al-Azhar Muhammad Ahmad Tájib to prohlásil na konferenci o boji proti islámskému extremismu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)