Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
LN: Pozemkový úřad nechá v archivech prověřovat minulost 11 řádů

Domácí zpravodajství

LN: Pozemkový úřad nechá v archivech prověřovat minulost 11 řádů

ČTK / 16. 12. 2013 6:51

Státní pozemkový úřad nechává kvůli církevním restitucím u 11 řádů a jednoho biskupství v archivech prověřovat, zda o majetek nepřišly na základě Benešových dekretů.

Ze světa

Vatikánská pošta rozeslala jménem papeže Františka vánoční zásilky pro chudé

ČTK / 15. 12. 2013 16:21

Vatikánská pošta rozeslala jménem papeže Františka vánoční zásilky pro chudé Vatikánská pošta jménem papeže Františka rozeslala kolem 2000 vánočních zásilek potřebným, v nichž jsou uloženy drobné praktické dárky, například telefonní karty, jízdenky do římského metra či vánoční pohlednice. Smyslem charitativní akce je umožnit nemajetným lidem, aby o svátcích navštívili své blízké, zatelefonovali jim nebo alespoň poslali vánoční pozdrav. 

Ze světa

Egypt odsoudil tři křesťany za smrt muslima, vraždy křesťanů však dosud nepotrestal

ČTK / 15. 12. 2013 16:14

Egypt odsoudil tři křesťany za smrt muslima, vraždy křesťanů však dosud nepotrestal Egyptský soud včera uložil tresty vězení od 15 let po doživotí třem křesťanům za usmrcení jednoho muslima v hádce letos v dubnu. Incident podle agentury AP vyvolal nejhorší nábožensky motivované násilnosti v zemi v letošním roce. Zahynulo při nich devět osob. 

Ze světa

Papež poznal řadu dobrých lidí, kteří byli marxisté. Ideologii jako takovou ale odsoudil

ČTK / 15. 12. 2013 16:08

Papež poznal řadu dobrých lidí, kteří byli marxisté. Ideologii jako takovou ale odsoudil Papež František ve svém životě potkal řadu marxistů, kteří byli dobrými lidmi. Marxistická ideologie je ale špatná a on sám se za žádného komunistu nepovažuje. Hlava římskokatolické církve to uvedla v rozhovoru, který dnes publikoval italský list La Stampa. 

Domácí zpravodajství

Skauti včera přivezli do Česka betlémské světlo

ČTK / 15. 12. 2013 15:53

Skauti včera přivezli do Česka betlémské světlo Brněnští skauti včera přivezli z Vídně do Česka takzvané betlémské světlo, jeden z moderních symbolů Vánoc. Plamínek zažehnutý v Betlémě, kde se narodil Ježíš Kristus, uchovávali v olejových svítilnách. Nyní se začne prostřednictvím skautů a věřících šířit po českých a moravských chrámech i domácnostech. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)