Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zloději na Jindřichohradecku ukradli dva polní kříže

Domácí zpravodajství

Zloději na Jindřichohradecku ukradli dva polní kříže

ČTK / 9. 12. 2013 15:26

Policie pátrá po zlodějích, kteří u Suchdola nad Lužnicí na Jindřichohradecku ukradli dva polní kříže. Jeden je ozdobený svatozáří a druhý trnitou korunou. ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Dodal, že kříže mají hodnotu zhruba 100.000 a 60.000 korun.

Domácí zpravodajství

Zábřeh: Občanské sdružení opravilo zdevastovaný kostel a předalo ho farnosti

Ado.cz / 9. 12. 2013 13:03

Zábřeh: Občanské sdružení opravilo zdevastovaný kostel a předalo ho farnosti Šest let trvající úsilí věřících v Zábřehu, kteří se rozhodli zachránit zdejší kostel sv. Barbory, bylo minulý týden slavnostně završeno při bohoslužbě, kterou ve středu 4. prosince sloužil v opraveném chrámu olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Představitelé občanského sdružení Svatá Barbora, které rekonstrukci vedlo, mu při této příležitosti také předali klíče od kostela a budovu tím symbolicky vrátili zpět církvi.

Domácí zpravodajství

Do expertní komise zabývající se majetkovým vyrovnáním přibyl advokát Kříž

ČBK / 9. 12. 2013 12:52

Skupinu nominantů církví a náboženských společností do expertní komise vzešlé z nedávného jednání České biskupské konference (ČBK), Ekumenické rady církví (ERC) a Federace židovských obcí (FŽO) s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou doplnil advokát Jakub Kříž.

Domácí zpravodajství

Neznámý zloděj vykradl kostel v Oskavě-Bedřichově na Šumpersku

ČTK / 8. 12. 2013 14:09

Neznámý zloděj vykradl kostel v Oskavě-Bedřichově na Šumpersku Policisté pátrají po zloději, který na přelomu listopadu a prosince ukradl z kostela svatého Bedřicha v Oskavě-Bedřichově na Šumpersku sochy a další umělecké předměty. Celková škoda byla vyčíslena na 150.000 korun, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Ze světa

Podle papeže musí být církev přítomná na internetu hlavně kvůli mladým lidem

ČTK / 8. 12. 2013 11:32

Podle papeže musí být církev přítomná na internetu hlavně kvůli mladým lidem Papež František považuje za nezbytné, aby katolická církev využívala internet k šíření náboženství. Církev musí být přítomná na internetu zejména kvůli mladým lidem, pro které je web "určitým druhem životního prostoru," řekl podle agentury AP papež při svém včerejším proslovu ve Vatikánu. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)