Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Táborský úřad vydal zákaz vstupu do restituovaných lesů u Hoštic a Nemyšle

Domácí zpravodajství

Táborský úřad vydal zákaz vstupu do restituovaných lesů u Hoštic a Nemyšle

ČTK / 6. 12. 2013 15:19

Městský úřad v Táboře vydal na žádost Lesů ČR zákaz vstupu do lesů u Hoštic a Nemyšle. Hrozí tam prý nebezpečí pádu stromů. Lesy má dostat v restitucích církev a před časem vydal soud na její žádost předběžné opatření, aby v nich Lesy ČR přestaly kácet. Zákaz vstupu prý zabrání případným zraněním. ČTK o rozhodnutí městského úřadu informoval mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík. 

Domácí zpravodajství

Evropská komise svolala evropské intelektuály, Česko reprezentují Halík a Sedláček

Vlastní zpráva / 6. 12. 2013 14:24

Evropská komise  svolala evropské intelektuály, Česko reprezentují Halík a Sedláček Předseda  Evropské komise José Manuel Barroso a italský ministerský předseda Enrico Letta svolali jménem Evropské komise na 8. a 9. prosince do Milána osobnosti evropské kultury, vědy a umění  k poradě o  budoucí vizi  Evropy. Z České republiky byli pozváni filozof a teolog Tomáš Halík  a ekonom Tomáš Sedláček.

Ze světa

Hnutí fokoláre slaví 70 let od založení

ČTK / 6. 12. 2013 11:56

Hnutí fokoláre slaví 70 let od založení Před 70 lety, 7. prosince 1943, založila Italka Ciara Lubichová v severoitalském Tridentu katolické Hnutí fokoláre. Jejím prvotním cílem tehdy bylo pomáhat bližním a nyní se snaží o "uspořádání lidské rodiny narušené násilím, sociální nerovností a kulturní nerovnováhou". Počátky hnutí sice leží v katolické církvi, ale rozšířilo se mezi křesťany po celém světě. Hlavní hodnotou, kterou fokolaríni vyznávají, je život v lásce a přátelství napříč různými vyznáními a církvemi jako předzvěst jejich budoucí jednoty. 

Ze světa

Vánoční strom z bavorsko-českého pohraničí se ve Vatikánu postaral o rozruch

ČTK / 6. 12. 2013 11:49

Vánoční strom z bavorsko-českého pohraničí se ve Vatikánu postaral o rozruch Vánoční strom, který stojí od čtvrtka na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu, se v papežském státě postaral o lehký zmatek. Podle německého listu Bild to způsobil fakt, že strom pro papeže Františka již najednou není z bavorských lesů, ale z České republiky. Pátrání po původu stromu se věnovala i rozhlasová stanice Radio Vaticana. Nejčtenější německý deník v souvislosti s hraničním přetahováním s nadsázkou poznamenal, že po svátcích už bude jedno, odkud strom je, neboť z něj budou dřevěné hračky s cedulkou Made in Italy (Vyrobeno v Itálii). 

Ze světa

Dalajlama vyjádřil obdiv k zesnulému Nelsonu Mandelovi

ČTK / 6. 12. 2013 9:09

Dalajlama vyjádřil obdiv k zesnulému Nelsonu Mandelovi Tibetský duchovní vůdce dalajlama v Nelsonu Mandelovi, jenž ve včera zemřel, ztratil "drahého přítele". V dopise zaslaném Mandelově rodině označil bývalého jihoafrického prezidenta označil za "člověka odvahy, zásad a nesporné integrity". 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)