Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dnes je slavnost Všech svatých

Domácí zpravodajství

Dnes je slavnost Všech svatých

ČTK / 1. 11. 2013 12:50

Křesťané dnes slaví slavnost Všech svatých, který připomíná všechny světce, nikoli pouze ty, kteří byli oficiálně kanonizováni. Slaví jej všichni křesťané - západní křesťanství 1. listopadu, východní křesťané, kteří užívají většinou Juliánský kalendář, slaví první neděli po letnicích.

Ze světa

Z řeholních řádů ročně vystoupí tři tisíce osob

Radiovaticana.cz / 1. 11. 2013 9:28

Z řeholních řádů ročně vystoupí tři tisíce osob Více než tři tisíce řeholníků a řeholnic každoročně opouští cestu zasvěceného života. Tento údaj uvedl arcibiskup José Rodríguez Carballo,  sekretář Kongregace pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života.

Domácí zpravodajství

V rajhradském klášteře otevřeli pro návštěvníky opravenou část prelatury

ČTK / 31. 10. 2013 17:10

V rajhradském klášteře otevřeli pro návštěvníky opravenou část prelatury Opravené jižní křídlo prelatury benediktinského klášteře v Rajhradě na Brněnsku se dnes otevřelo návštěvníkům. Památník písemnictví na Moravě zde nechal vzniknout druhou prohlídkovou trasu. Rekonstrukce křídla prelatury skončila před rokem, lidé však nahlédnou i do dosud neopravených prostor, které zdevastovali vojáci před rokem 1989, sdělila ČTK Kristýna Cimalová z Muzea Brněnska. 

Domácí zpravodajství

Cyrilometodějskou tradici připomene rozsáhlá výstava v Anežském klášteře

ČTK / 31. 10. 2013 17:03

Cyrilometodějskou tradici připomene rozsáhlá výstava v Anežském klášteře V gotických prostorách kláštera sv. Anežky bude od pátku přístupná výstava nazvaná CM 863 s podtitulem Svatí Cyril a Metoděj - Dějiny, tradice, úcta. Je součástí oslav 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu a představí archeologické nálezy, památky sochařství, malířství, knižní kultury, uměleckého řemesla, písemnictví a architektury. 

Domácí zpravodajství

Královéhradecký kraj prodává opočenský klášter. S bezplatným převodem na město nesouhlasí

Ceskatelevize.cz / 31. 10. 2013 16:58

Královéhradecký kraj prodává opočenský klášter. S bezplatným převodem na město nesouhlasí Královéhradecký kraj připravuje prodej barokního kláštera v Opočně soukromému vlastníkovi. Radnice chce prodeji zabránit a požádala kraj, aby – když už bývalý kapucínský klášter nechce – areál raději převedl na město. To by ho však chtělo získat bezplatně, což se zase nezamlouvá kraji, informuje Česká televize.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)