Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež zavítal do Assisi, rodiště svatého Františka - AKTUALIZOVÁNO

Ze světa

Papež zavítal do Assisi, rodiště svatého Františka - AKTUALIZOVÁNO

ČTK / 4. 10. 2013 11:07

Papež František dnes ráno přijel do Assisi, aby tam zdůraznil svou představu skromné a solidární církve. Už se setkal s postiženými dětmi i dospělými. Městečko ve střední Itálii je rodištěm i místem posledního odpočinku svatého Františka z Assisi, po kterém má papež jméno a jehož vzorem následování Krista v chudobě se snaží řídit.

Domácí zpravodajství

Státní pozemkový úřad zatím vrátil církvím sedm pozemků a jednu stavbu

ČTK / 3. 10. 2013 18:25

Státní pozemkový úřad zatím vrátil církvím sedm pozemků a jednu stavbu Státní pozemkový úřad (SPÚ) vydal v rámci církevních restitucí do konce září sedm pozemků a jednu stavbu. Na tiskové konferenci to dnes uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman. Úřad s církvemi a náboženskými společnostmi ke stejnému datu uzavřel 17 dohod o vydání celkem 59 pozemků a tří staveb. 

Domácí zpravodajství

Češi a Němci se společně modlili za usmíření válečných křivd

ČTK / 3. 10. 2013 18:20

Několik desítek věřících z Čech a Německa se dnes sešlo ve Františkových Lázních a Chebu na ekumenické bohoslužbě Smíření. Připomněla 75 let od dne, kdy na Chebsku přijel Adolf Hitler při obsazování českého pohraničí nacistickou armádou v roce 1938. Bohoslužba má přispět k porozumění a odpuštění křivd, které se staly kvůli druhé světové válce na obou stranách hranice, řekl ČTK spolupořadatel bohuslužby a chebský katolický farář Petr Hruška.

Domácí zpravodajství

Na Svatém Hostýně se uskuteční první pouť vdov a vdovců

Doo.cz / 3. 10. 2013 10:54

Na Svatém Hostýně se uskuteční první pouť vdov a vdovců První společná pouť vdov a vdovců se uskuteční v sobotu  5. října uskuteční na Svatém Hostýně. Bohoslužbě bude předsedat generální vikář olomoucké arcidiecéze Mons. Josef Nuzík a pro účastníky je připraven i další program sestávající z křížové cesty či svědectví některých vdov.

Domácí zpravodajství

Premiér Rusnok ocenil arcibiskupa Graubnera medailí Karla Kramáře

Vlada.cz / 3. 10. 2013 10:41

Premiér Rusnok ocenil arcibiskupa Graubnera medailí Karla Kramáře Předseda vlády Jiří Rusnok předal u příležitosti své pondělní návštěvy Olomouckého kraje medaili Karla Kramáře olomouckému arcibiskupovi Janu Graubnerovi. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)