Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Turečtí archeologové věří, že našli část Ježíšova kříže

Ze světa

Turečtí archeologové věří, že našli část Ježíšova kříže

ČTK / 4. 8. 2013 17:42

Turečtí archeologové věří, že při vykopávkách na zbytcích chrámu Balatlar v provincii Sinop na severu Turecka objevili části kříže, na němž byl ukřižován Ježíš Kristus. Informoval o tom o víkendu zpravodajský server Huffington Post.

Ze světa

Papež popřál muslimům k svátku íd al-fitr, vzkaz napsal osobně

ČTK / 2. 8. 2013 16:35

Papež popřál muslimům k svátku íd al-fitr, vzkaz napsal osobně Papež František dnes popřál muslimům k nadcházejícímu svátku íd al-fitr, kterým příští týden vyvrcholí postní měsíc ramadán. Přání, které vyznavačům islámu pravidelně adresuje Vatikán, napsal František osobně.

Domácí zpravodajství

Církve požádaly ke čtvrtku o vrácení 11.272 pozemků

ČTK / 2. 8. 2013 12:52

Církve požádaly ke čtvrtku o vrácení 11.272 pozemků Státní pozemkový úřad (SPÚ) ke čtvrtku eviduje žádosti o vydání celkem 11.272 pozemků v rámci církevních restitucí, za týden jich tak přibylo zhruba 800. Z aktuálního seznamu na webu úřadu vyplývá, že o vrácení majetku v uplynulém týdnu požádaly olomoucká Metropolitní kapitula u svatého Václava, Kongregace sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova, olomoucké arcibiskupství, břevnovští benediktini, strahovští premonstráti a křižovníci.

Ze světa

Papež: Mladý člověk je ze své podstaty nekonformní, a já to považuji za krásné

Radiovaticana.cz/red / 2. 8. 2013 8:39

Papež: Mladý člověk je ze své podstaty nekonformní, a já to považuji za krásné Papež František okomentoval v interviewu televizní stanice Rede Globo, které bylo vysíláno poslední den jeho návštěvy v Brazílii i nespokojenost a protesty, které v současné době ovládají brazilskou společnost.

Domácí zpravodajství

V Hradci začíná proces blahořečení Josefa Toufara, postulátorem byl jmenován Petráček

Bihk.cz / 1. 8. 2013 17:06

V Hradci začíná proces blahořečení Josefa Toufara, postulátorem byl jmenován Petráček V královehradecké diecézi pomalu začíná proces blahořečení umučeného kněze Josefa Toufara. Pražská arcidiecéze, na jejímž území Toufar zemřel, oficiálně předala kauzu do Hradce. Postulátorem kauzy jmenoval biskup Jan Vokál docenta Tomáše Petráčka.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)