Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Vatikán zveřejnil první zprávu o boji proti praní špinavých peněz

ČTK / 22. 5. 2013 17:41

Vatikánský úřad pro kontrolu finančních toků (AIF) loni obdržel šest interních zpráv o podezřelých transakcích, zatímco v předešlém roce pouze jednu. Dvě z těchto zpráv pak předal vatikánským vyšetřovatelům. Úřad to dnes uvedl ve své vůbec první výroční zprávě. Vatikán se rozhodl úřad zřídit, aby se vyhnul podezření, že podporuje ilegální aktivity.

Domácí zpravodajství

V Česku je na návštěvě pravoslavný patriarcha Bartoloměj

ČTK / 22. 5. 2013 12:45

V Česku je na návštěvě pravoslavný patriarcha Bartoloměj V České republice je od dnešního dne na návštěvě konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, považovaný za nejvyšší autoritu pravoslavné církve. Na čtyřdenní návštěvu přijíždí vpodvečer oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

Kultura

Více než 1300 kostelů zve na noční bdění, rozjímání a kulturu

ČTK / 21. 5. 2013 17:17

Více než 1300 kostelů zve na noční bdění, rozjímání a kulturu Více než 1300 kostelů po celém Česku, tedy zase o něco víc než loni, otevře v pátek v noci své brány a poodhalí svá tajemná zákoutí. Jedenáct církví zve v neobvyklou dobu dospělé i děti na kulturní program, bdění, rozjímání nebo debaty v sakrálních prostorách.

Ze světa

Zpráva ministerstva zahraničí USA hodnotí náboženskou svobodu u nás dobře

ČTK / 21. 5. 2013 12:50

Zpráva ministerstva zahraničí USA hodnotí náboženskou svobodu u nás dobře Írán, Čína, Severní Korea nebo Súdán se stejně jako v minulých letech i letos dostaly do čela amerického seznamu zemí, které porušují právo na svobodu vyznání. Zprávu o respektování náboženských svobod za roku 2012 dnes zveřejnilo americké ministerstvo zahraničí. V České republice dokument poukazuje na legislativní kroky k řešení dlouhodobého problému církevních restitucí.

Domácí zpravodajství

Sme: Nejmenováním Putny přebírá Zeman spojenectví s církví

ČTK / 21. 5. 2013 12:47

Sme: Nejmenováním Putny přebírá Zeman spojenectví s církví Rozhodnutím nejmenovat literárního vědce Martina C. Putnu profesorem nastoluje český prezident Miloš Zeman spojenectví s katolickou církví, které Putna kvůli svým názorům už dlouhou dobu leží v žaludku. Napsal to dnes slovenský list Sme.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)