Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Kultura

V pohraničním kostele byly objeveny unikátní románské fresky

iDNES.cz / 2. 4. 2013 8:12

Žije tu pouze čtrnáct stálých obyvatel a k dvěma hlavním turistickým lákadlům patří kaple a kostel. A právě ten, zasvěcenýA rchandělu Michaelovi, teď může osadě Hrozová na Osoblažsku přinést značný věhlas. Na jeho stěnách totiž odborníci odkryli fresky ze 13. století. Nález má evropský význam, informoval server iDNES.cz.

Domácí zpravodajství

LN: Stát podle soudu ignoroval blokační paragraf

ČTK / 2. 4. 2013 7:48

LN: Stát podle soudu ignoroval blokační paragraf Část majetku v minulosti patřícího církvím již stát před loňským schválením církevních restitucí převedl na jiné osoby. Podle Nejvyššího soudu (NS) ale zřejmě neprávem, uvedly dnes Lidové noviny (LN).

Domácí zpravodajství

Zbytky po výrobě hostií se proměňují v netradiční chipsy

ČTK / 1. 4. 2013 12:51

Zbytky po výrobě hostií se proměňují v netradiční chipsy Pracovníci jediné tuzemské hostiárny Unita v Bílé Vodě na Jesenicku přišli na způsob, jak zužitkovat zbytky po výrobě kulatých oplatků určených ke svatému příjímání. Pláty oplatků, ve kterých zejí díry po vykrojených hostiích, společnost Unita prodává jako netradiční chipsy.

Ze světa

Papež František vyzval svět k míru, nežehnal v cizích jazycích

ČTK / 31. 3. 2013 13:51

Papež František vyzval svět k míru, nežehnal v cizích jazycích Papež František dnes ve svém tradičním velikonočním poselství vyzval svět k míru. Konkrétně zmínil situaci v blízkovýchodním regionu, Sýrii či KLDR, vyslovil se také proti ničení přírody. Požehnání Městu a světu pronesl pouze v italštině a na rozdíl od svých předchůdců vynechal pozdravy věřícím v desítkách světových jazyků.

Domácí zpravodajství

Hostem pořadu V souvislostech TV Noe bude Tomáš Halík

Vlastní zpráva / 30. 3. 2013 9:51

Hostem pořadu V souvislostech TV Noe bude Tomáš Halík Dalším hostem pořadu nového pořadu TV Noe V Souvislostech (po Karlu Schwarzebergovi) bude prof. Tomáš Halík. Vyjádřil se mj. k současnému despektu, který pociťuje většinová společnost vůči katolické církvi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)