Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež kvůli problémům s kolenem zrušil červencovou cestu do Afriky

Ze světa

Papež kvůli problémům s kolenem zrušil červencovou cestu do Afriky

ČTK / 14. 6. 2022 12:40

Papež František nepoletí začátkem července na návštěvu Konžské demokratické republiky a Jižního Súdánu, lékaři mu doporučili cestu odložit kvůli jeho dlouhodobým zdravotním problémům. S odvoláním na mluvčího Vatikánu o tom dnes informovala agentura AFP. Cesta se měla uskutečnit od 2. do 7. července.

Ze světa

Starosta okupovaného Svjatohirsku s unikátním klášterem přeběhl na stranu proruských separatistů

ČTK / 14. 6. 2022 9:13

Starosta okupovaného Svjatohirsku s unikátním klášterem přeběhl na stranu proruských separatistů Starosta okupovaného východoukrajinského města Svjatohirsk Volodymyr Bandura přeběhl na stranu proruských separatistů. Informoval o tom dnes vůdce separatistické Doněcké lidové republiky (DNR) Denis Pušilin. Ukrajinská armáda ztratila kontrolu nad městečkem na břehu řeky Severní Doněc jakož i přilehlým pravoslavným klášterem minulý týden. Kyjev vyšetřuje starostu kvůli vlastizradě.

Domácí zpravodajství

Budějovické biskupství prohloubilo ztrátu, mohou za to opravy památek

ČTK / 12. 6. 2022 8:31

Budějovické biskupství prohloubilo ztrátu, mohou za to opravy památek Biskupství českobudějovické skončilo předloni ve ztrátě po zdanění 8,6 milionu korun. Meziročně vzrostla o 3,3 milionu.

Ze světa

Premiér Fiala se setkal s papežem Františkem. Jeho vláda chce uzavřít smlouvu s Vatikánem

ČTK / 9. 6. 2022 16:17

Premiér Fiala se setkal s papežem Františkem. Jeho vláda chce uzavřít smlouvu s Vatikánem Premiér Petr Fiala dorazil do Apoštolského paláce ve Vatikánu, kde ho přijal papež František. Setkání s hlavou katolické církve trvalo necelou hodinu a šéf české vlády předem avizoval, že chce ve vyhrazeném čase mluvit o situaci Ukrajině a uprchlické krizi, kterou ruská invaze způsobila, ale také o lidských právech nebo blížícím se českém předsednictví v EU. Zaznělo i pozvání, aby papež přijel na návštěvu ČR.

Ze světa

Kostely na ukrajinském Krymu přešly pod ruskou pravoslavnou církev

ČTK / 8. 6. 2022 11:18

Kostely na ukrajinském Krymu přešly pod ruskou pravoslavnou církev Ruská pravoslavná církev se rozhodla převzít eparchie na ukrajinském poloostrově Krym, které dosud patřily pod Ukrajinskou pravoslavnou církev.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)