Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V centrech pro uprchlíky vznikají kaple s duchovní službou. Dochází možnosti ubytování

Domácí zpravodajství

V centrech pro uprchlíky vznikají kaple s duchovní službou. Dochází možnosti ubytování

Vlastní zpráva / 10. 3. 2022 20:56

Duchovní služby začalo nabízet asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny na brněnském výstavišti i v pražském Kongresovém centru. V Brně je k dispozici nepřetržitě podle potřeby pravoslavný kněz. V Praze byla zřízena ekumenická kaple. Dává místo k modlitbě a střídají se zde kaplani a kaplanky, kteří jsou připraveni uprchlíkům poskytnout pastorační doprovázení.

Ze světa

Moskevský patriarcha si neodsouzením invaze odcizuje pravoslavné na Ukrajině

ČTK, red. / 9. 3. 2022 11:50

Moskevský patriarcha si neodsouzením invaze odcizuje pravoslavné na Ukrajině Ruský pravoslavný patriarcha Kirill poskytl zatím nejpřímější vyjádření ospravedlňující invazi své země na Ukrajinu. Konflikt označil za součást boje proti hříMnozí pravoslavní křesťané na Ukrajině jsou však nyní Kirillovými vyjádřeními zděšeni a loajalitu vůči Moskvě ztrácejíchu a nátlaku liberální ciziny. 

Ze světa

Pravoslavný kněz z Ruska byl zatčen za protiválečné kázání

Vlastní zpráva / 9. 3. 2022 10:49

Pravoslavný kněz z Ruska byl zatčen za protiválečné kázání Pravoslavný kněz Ioann Burdin z obce Karabanovo severozápadně od Moskvy byl zatčen za kázání proti válce na Neděli všeobecného smíření (6.března), píše ruský server www.pravmir.ru. Již následující den se měl jeho případem zabývat okresní oblastní soud. Kněz byl odveden policií krátce po konci liturgie v chrámu Kristova vzkříšení.

Ze světa

Ruský patriarcha Kirill obviňuje z války na Ukrajině průvody gay hrdosti

Vlastní zpráva / 7. 3. 2022 23:44

Ruský patriarcha Kirill obviňuje z války na Ukrajině průvody gay hrdosti Moskevský patriarcha Kirill ve svém nedělním kázání obvinil z ruské invaze na Ukrajinu liberální západní hodnoty, přičemž upozornil zejména na průvody gay hrdosti, informuje o tom deník The Moscow Times.

Ze světa

Papež vyslal na Ukrajinu dva vlivné kardinály, jednoho původem z Brna

ČTK / 7. 3. 2022 20:45

Papež vyslal na Ukrajinu dva vlivné kardinály, jednoho původem z Brna Papež František vyslal na Ukrajinu dva vlivné kardinály. Jde o papežova almužníka a polského kardinála Konrada Krajewského, který odcestoval do Polska, odkud se chce dostat na Ukrajinu. Kardinál Michael Czerny, který je původem z Brna, pak v úterý odcestuje do Maďarska a bude se rovněž snažit dostat se do válkou zmítané země.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)