Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Při výbuchu v mešitě v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí, uvedla nemocnice

Ze světa

Při výbuchu v mešitě v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí, uvedla nemocnice

ČTK / 5. 3. 2022 0:24

Při útoku sebevražedného atentátníka na šíitskou mešitu v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí. Dalších bezmála 200 lidí utrpělo zranění, uvedly zahraniční agentury s odkazem na místní nemocnici. K útoku se večer přihlásila teroristická skupina Islámský stát (IS). Policie se obává, že bilance mrtvých není konečná, protože dalších 50 lidí se nachází v kritickém stavu.

Domácí zpravodajství

Šéf biskupské konference se obrátil na ruského patriarchu, aby se zasadil o konec války

ČTK, red. / 3. 3. 2022 23:45

Šéf biskupské konference se obrátil na ruského patriarchu, aby se zasadil o konec války Olomoucký arcibiskup a předseda České biskupské konference (ČBK) Jan Graubner dnes dopisem vyzval moskevského patriarchu Kirilla k tomu, aby se okamžitě zasadil o ukončení válečného konfliktu na Ukrajině.

Ze světa

Papež svět vyzval, aby myslel na bombardované Ukrajince, poděkoval Polákům

ČTK, red. / 3. 3. 2022 10:15

Papež svět vyzval, aby myslel na bombardované Ukrajince, poděkoval Polákům Papež František ve středu vyzval celý svět, aby myslel na Ukrajince ukrývající se před ostřelováním. Polsku při pravidelné generální audienci poděkoval, že přijalo velkou část uprchlíků ze sousední země. František již dříve prohlásil Popeleční středu za den modliteb a půstu za mír na Ukrajině.

Domácí zpravodajství

Pravoslavný metropolita v Česku a na Slovensku vyzval k půstu a modlitbám za Ukrajinu

ČTK / 2. 3. 2022 0:29

Pravoslavný metropolita v Česku a na Slovensku vyzval k půstu a modlitbám za Ukrajinu Pravoslavný metropolita českých zemí a Slovenska, prešovský arcibiskup Rastislav vyzval duchovní a věřící této církve v obou zemích ke zvláštnímu půstu a modlitbám za mír na Ukrajině. V prohlášení uveřejněném na webu Pražské pravoslavné eparchie je i pravoslavná církev, k níž se hlásí mnozí ukrajinští věřící, připravena pomáhat podle svých možností.

Domácí zpravodajství

Mezináboženské prohlášení žádá duchovní v Rusku, aby apelovali na ukončení bojů

ČTK / 2. 3. 2022 0:09

Mezináboženské prohlášení žádá duchovní v Rusku, aby apelovali na ukončení bojů Představitelé náboženských komunit působících v České republice vyzvali duchovní v Rusku, aby využili svého vlivu a zasadili se o okamžité zastavení války na Ukrajině. Zástupci českých křesťanských církví, židovské a muslimské obce se dnes sešli k modlitbě a apelu za zastavení války v kapli Trauttmannsdorfského paláce na Hradčanech, jednom ze sídel ministerstva zahraničí. Na setkání vystoupil také nejvyšší představitel ukrajinských řeckokatolíků Vasyl Slivocký.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)