Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
DPA: Kláštery a opatství se ve Francii stávají novými chrámy umění

Domácí zpravodajství

DPA: Kláštery a opatství se ve Francii stávají novými chrámy umění

ČTK / 29. 8. 2021 17:08

Sloužily k útěku před všedním světem a k praktikování víry. Nyní se ve Francii stále více klášterů, kostelů a opatství mění na muzea a kulturní centra. Například jeden svícen zabírá 400 metrů čtverečních a sestává z 14.285 polykarbonátových trubic.

Ze světa

Papež Jan Pavel I. by mohl být blahořečen příští rok

ČTK / 28. 8. 2021 23:20

Papež Jan Pavel I. by mohl být blahořečen příští rok Papež Jan Pavel I., jehož pontifikát trval pouhých 33 dní, by mohl být blahořečen příští rok. Oznámila to dnes s odkazem na italská média agentura Kathpress.

Domácí zpravodajství

Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu získal Martin Kočí

Vlastní zpráva / 28. 8. 2021 21:02

Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu získal Martin Kočí Evropská společnost pro katolickou teologii (ESCT) včera udělila českému teologovi Martinu Kočímu Cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu za roky 2019/20, a to za knihu Thinking Faith after Christianity.

Ze světa

Hlavní kaplanem na Harvardské univerzitě se stal ateistický humanista

Vlastní zpráva / 27. 8. 2021 18:16

Hlavní kaplanem na Harvardské univerzitě se stal ateistický humanista Kaplani na nejstarší americké univerzitě jednomyslně zvolili za svého nového hlavního kaplana ateistu a humanistu Grega Epsteina. Bude koordinovat činnost více než 40 univerzitních kaplanů, kteří v areálu vedou křesťanské, židovské, hinduistické, buddhistické a další náboženské komunity. Zvolení Epsteina odráží širší trend mezi mladou generací, která se stále častěji identifikuje jako duchovní, ale nábožensky nezařazená.

Domácí zpravodajství

Ústavní soud obdržel stížnost kardinála a právníka ve sporu s divadly v Brně

ČTK / 25. 8. 2021 9:39

Ústavní soud obdržel stížnost kardinála a právníka ve sporu s divadly v Brně Ústavní soud (ÚS) obdržel stížnost kardinála Duky a právníka Němce, kteří se domáhali omluvy od brněnských divadel.  Hry režiséra Olivera Frljiče v podání zahraničních souborů provokativní formou zobrazovaly některé křesťanské symboly a kritizovaly i západní pohled na muslimský svět. Podle pravomocného rozsudku, potvrzeného i Nejvyšším soudem (NS), však nešlo o diskriminaci křesťanů ani zásah do práva na svobodu vyznání. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)