Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež se modlil za oběti zemětřesení na Haiti. Charita vyhlásila sbírku

Ze světa

Papež se modlil za oběti zemětřesení na Haiti. Charita vyhlásila sbírku

vaticannews, cirkev.cz, nytimes.com / 17. 8. 2021 11:08

Papež vedl na závěr modlitby Anděl Páně sborové Zdrávas Maria za stovky mrtvých a tisíce zraněných při sobotním zemětřesení na Haiti, které zničilo jih karibského ostrova. Papež také vyzval k aktivní účasti mezinárodního společenství.

Domácí zpravodajství

V Praze začíná výstava při příležitosti 1100 let od smrti svaté Ludmily

ČTK / 17. 8. 2021 10:28

V Praze začíná výstava při příležitosti 1100 let od smrti svaté Ludmily V Praze dnes začíná výstava při příležitosti uplynutí 1100 let od smrti svaté Ludmily. Na panelech bude představena doba a život svaté Ludmily či její vztah ke vnukovi, svatému Václavovi. Výstava se koná symbolicky před kostelem svaté Ludmily na náměstí Míru

Ze světa

V Kalifornii zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský

ČTK / 10. 8. 2021 23:50

V Kalifornii zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský V Kalifornii dnes zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský. Bylo mu 85 let. Po posledním rozloučení ve společenství českých krajanů v USA, o které řadu let jako kněz a později jako biskup pečoval, bude jeho tělo převezeno do České republiky.

Domácí zpravodajství

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny

ČTK, red. / 9. 8. 2021 23:17

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny Česká spořitelna  spustila v poutním kostele v Neratově první samoobslužný platební terminál pro veřejný a neziskový sektor v ČR. Takzvaný donátorský totem funguje pro bezhotovostní transakce. Osada Neratov je známá obnoveným barokním poutním kostelem s charakteristickou prosklenou střechou a komunitou pomáhající handicapovaným. V posledních letech se místo stalo oblíbeným cílem turistů a poutníků z celé republiky.

Ze světa

Ve Francii se stal obětí vraždy katolický kněz, pachatel se udal na policii

ČTK / 9. 8. 2021 23:09

Ve Francii se stal obětí vraždy katolický kněz, pachatel se udal na policii Ve vesnici Saint-Laurent-sur-Sèvre poblíž francouzského Nantes dnes ráno objevili tělo katolického kněze, který se stal obětí vraždy. Pachatel trestného činu, se přišel sám udat na policejní stanici v nedaleké obci a byl zadržen. Podle prokuratury vražda nejspíše neměla teroristický motiv.  Pravděpodobný pachatel se léčil na psychiatrii.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)