Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nový podcast Letní punkta zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách

Kultura

Nový podcast Letní punkta zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách

Vlastní zpráva / 10. 7. 2021 14:13

Od 1. července 2021 každý týden ve čtvrtek vychází nový díl podcastu Letní punkta.
Jedná se o volnou sérii osobně laděných podcastů, která zve k návštěvě různých spirituálních míst v Čechách. Mezi hosty, kteří provádějí jednotlivými díly, jsou například architekti Josef Pleskot, Anna Beata Háblová nebo teolog Tomáš Sixta.

Domácí zpravodajství

Setkání na střeše Arcibiskupského paláce hodnotí policie jako možný přestupek

ČTK / 9. 7. 2021 13:42

Setkání na střeše Arcibiskupského paláce hodnotí policie jako možný přestupek Dubnový večírek, který se konal na střeše Arcibiskupského paláce na pražském Hradčanském náměstí, vyhodnotila policie jako možné přestupkové jednání. Událost i sedm zúčastněných lidí proto oznámila k dořešení příslušným orgánům. Akce se konala v době, kdy byla podobná setkání zakázána kvůli pandemické situaci.

Ze světa

Podle šéfa korejské zpravodajské služby se pracuje na možné návštěvě papeže v Severní Koreji

ČTK / 9. 7. 2021 13:17

Podle šéfa korejské zpravodajské služby se pracuje na možné návštěvě papeže v Severní Koreji Šéf jihokorejské zpravodajské služby Pak Če-won řekl, že pracuje na možné návštěvě papeže Františka v Severní Koreji. Napsala to dnes agentura Reuters s odvoláním na agenturu Fides, která je spojená s Vatikánem. Byla by to vůbec první návštěva papeže v uzavřeném státu, který na svém území neumožňuje trvalé působení kněží.

Domácí zpravodajství

Olomoucké arcibiskupství věnuje dřevo na obnovu tornádem zničeného kostela

ČTK / 9. 7. 2021 10:22

Olomoucké arcibiskupství věnuje dřevo na obnovu tornádem zničeného kostela Dřevo na novou střechu kostela v Moravské Nové Vsi, kterou v červnu zničilo tornádo, věnuje ze svých lesů olomoucké arcibiskupství. Na poskytnutí daru z církevních lesů se arcibiskupství dohodlo s Mariánem Kalinou, který je v Moravské Nové Vsi farářem. Dar stvrdil také olomoucký arcibiskup Jan Graubner s brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem, pod jehož diecézi farnost i další místa postižená tornádem spadají. 

Ze světa

Masakr židů v Jedwabném spáchali místní Poláci. Polský primas kardinál Glemp se za to omluvil

ČTK / 9. 7. 2021 10:06

Masakr židů v Jedwabném spáchali místní Poláci. Polský primas kardinál Glemp se za to omluvil Během druhé světové války byli židé systematicky vyvražďováni německým nacistickým režimem, někdy se antisemitských zločinů dopouštěli i místní obyvatelé z okupovaných zemí. Takový byl i případ z polského městečka Jedwabne, kde místní Poláci zavraždili před 80 lety, 10. července 1941, nejméně 340 židů v místní stodole.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)