Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papežská univerzita pořádá soutěž esejí o náboženství a kultuře ve střední a východní Evropě

Ze světa

Papežská univerzita pořádá soutěž esejí o náboženství a kultuře ve střední a východní Evropě

Vlastní zpráva / 1. 5. 2021 11:32

Papežská univerzita sv. Tomáše Akvinského (Řím) ve spolupráci s Karlovou Univerzitou, Teologickou kolejí Sapientia (Budapešť) a Univerzitou kardinála Stefana Wyszyńského (Varšava) pořádají soutěž esejí pro země střední a východní Evropy s názvem „Neznámé hlasy ze Středozemě“. Tématem je náboženství v regionu střední a východní Evropy. 

Ze světa

Papež schválil nová protikorupční pravidla, jež omezí dary kardinálům

ČTK / 29. 4. 2021 22:36

Papež schválil nová protikorupční pravidla, jež omezí dary kardinálům Papež František dnes schválil nová protikorupční opatření, která se týkají zaměstnanců a funkcionářů Vatikánu a Římské kurie, tedy řídicího aparátu katolické církve. Těm nová pravidla například zakazují přijímat dary v hodnotě 40 eur (zhruba 1000 korun).

Domácí zpravodajství

Policie řeší večírek na střeše Arcibiskupského paláce v Praze

ČTK / 29. 4. 2021 22:30

Policie řeší večírek na střeše Arcibiskupského paláce v Praze Policie prověřuje večírek, který se konal v úterý na střeše Arcibiskupského paláce na pražském Hradčanském náměstí. Akce se účastnil například majitel společnosti Pražské Benátky Zdeněk Bergman, vedoucí sekretariátu kardinála Dominika Duky Vojtěch Mátl či vedoucí Útvaru pro ochranu prezidenta ČR Martin Baláž.

Domácí zpravodajství

Sněmovna dala šanci uzákonění manželství pro stejnopohlavní páry

ČTK, red. / 29. 4. 2021 18:38

Sněmovna dala šanci uzákonění manželství pro stejnopohlavní páry Sněmovna dnes dala v úvodním kole šanci uzákonění manželství pro stejnopohlavní páry. Podpořila zároveň navrhované zvýšení ochrany manželství výhradně jako svazku muže a ženy ústavním zakotvením. Snahy o zamítnutí obou předloh už v prvním čtení dolní komora po dnešní čtyřhodinové diskusi odmítla.

Domácí zpravodajství

Poutníci projdou celou republikou k uctění památky svaté Ludmily

ČTK / 28. 4. 2021 11:03

Poutníci projdou celou republikou k uctění památky svaté Ludmily Poutníci vyrazí z Velehradu do Tetína na Berounsku až v červnu. Původně chtěli zahájit první etapu pouti k uctění památky svaté Ludmily už 5. května, vzhledem k epidemické situaci se však rozhodli ji o více než měsíc posunout.  Od umučení svaté Ludmily na Tetíně letos uplyne 1100 let.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)