Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče se stala katolička Kristýna Čobanová

Domácí zpravodajství

Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče se stala katolička Kristýna Čobanová

Vlastní zpráva / 24. 4. 2023 11:06

Novou předsedkyní Vězeňské duchovenské péče (VDP) se ve čtvrtek 20. dubna stala její dosavadní místopředsedkyně Kristýna Čobanová, členka římskokatolické církve. Čobanová byla zvolena většinou hlasů na výroční členské schůzi spolku, která se konala v Beranově sále na Arcibiskupství pražském za účasti téměř šedesáti dobrovolníků a kaplanů z VDP.

Ze světa

Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené

ČTK / 24. 4. 2023 10:42

Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené Společnost Twitter začala v souladu s předchozími sliby rušit modré ověřovací ikony tisíců uživatelů. Nově o ni přišel například účet papeže Františka, kancléře Scholze, nebo fotbalisty Ronalda. Původně byla ikona označující ověřené účty novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností zdarma. Sloužila k boji proti dezinformacím nebo falešným účtům. Nový majitel Twitteru Elon Musk ale slíbil ověřovací ikony zrušit a nahradil je placeným ověřením modré, stříbrné a zlaté barvy podle ceny.

Domácí zpravodajství

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková

ČTK / 22. 4. 2023 22:10

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková Ve věku 86 let v pátek 21. dubna zemřela někdejší synodní kurátorka Českobratrské církve evangelické a poslankyně Federálního shromáždění za Občanské fórum a Občanské hnutí Mahulena Čejková. 

Domácí zpravodajství

Stovky lidí se rozloučily s Danou Němcovou

ČTK / 22. 4. 2023 21:31

Stovky lidí se rozloučily s Danou Němcovou V zaplněném kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze se dnes odpoledne stovky lidí rozloučily s někdejší disidentkou a psycholožkou Danou Němcovou. Celoživotní bojovnice za lidská práva zemřela 11. dubna ve věku 89 let. V promluvách během liturgie se střídali biskup Václav Malý a kněz Ladislav Heryán, který zazpíval i písničku.

Ze světa

Muslimové v řadě zemí slaví svátek íd al-fitr, jímž končí postní měsíc ramadán

ČTK / 21. 4. 2023 20:37

Muslimové v řadě zemí slaví svátek íd al-fitr, jímž končí postní měsíc ramadán Desítky tisíc izraelských Arabů a Palestinců se dnes shromáždily k modlitbám u jeruzalémské mešity Al-Aksá, aby oslavily svátek íd al-fitr, jímž skončil postní měsíc ramadán. Tento, obvykle třídenní, svátek slaví muslimové v řadě zemí ode dneška, v některých státech, například v Pákistánu či v Íránu, ale začíná až v sobotu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)