Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ruský patriarcha v Kaliningradu znovu hájil prokremelský kurs

Ze světa

Ruský patriarcha v Kaliningradu znovu hájil prokremelský kurs

ČTK / 10. 7. 2022 9:37

Ruský patriarcha Kirill znovu obhajoval prokremelský kurs. Zahraniční kritici vystupují proti Rusku "ze žárlivosti a závisti", uvedla hlava ruské pravoslavné církve při návštěvě Kaliningradu. Tato enkláva na západě Ruska je podle Kirilla nejen geografickou, ale i duchovní výspou ruského světa.

Ze světa

Dalajlama oslavil narozeniny v exilovém sídle v Indii

ČTK / 10. 7. 2022 9:35

Dalajlama oslavil narozeniny v exilovém sídle v Indii Tibetský duchovní vůdce dalajlama oslavil 87. narozeniny otevřením knihovny a muzea ve svém indickém exilovém sídle v Dharamsále. Za dalajlamovo zdraví se v chrámu u dalajlamovy rezidence modlilo několik set školáků, mnichů i místních občanů. Telefonicky mu k narozeninám poblahopřál indický premiér Naréndra Módí.

Ze světa

Podle biskupa z Innsbrucku nemá být cílem trestat interrupce, ale přijímat život

Vlastní zpráva / 10. 7. 2022 9:21

Podle biskupa z Innsbrucku nemá být cílem trestat interrupce, ale přijímat život Innsbrucký biskup Hermann Glettler se vyjádřil k rozhodnutí Nejvyššího soudu USA v otázce práva na potrat. Glettler je v  rámci Biskupské konference Rakouska odpovědný za referát ochrany života. Ve svém stanovisku uvedl, že potřebujeme víc podpory pro těhotné, zásadní je téma odtabuizovat a vytvářet “kulturu dialogu”. 

Domácí zpravodajství

Bohoslužba v Betlémské kapli připomněla Husa i Komenského

ČTK / 6. 7. 2022 22:01

Bohoslužba v Betlémské kapli připomněla Husa i Komenského Bohoslužbou v pražské Betlémské kapli si dnes Církev československá husitská připomněla letošní 607. výročí upálení kněze a myslitele  mistra Jana Husa.

Kultura

Mezinárodní konference bude rekapitulovat minulost, současnost i budoucnost podlipnických kostelů

Vlastní zpráva / 2. 7. 2022 22:55

Mezinárodní konference bude rekapitulovat minulost, současnost i budoucnost podlipnických kostelů Na počátku léta se na Hradě Lipnici uskuteční mezinárodní konference, která si klade za cíl rekapitulovat minulost, současnost i budoucnost jedinečného souboru gotických svatyň, které v uplynulých letech nepřehlédnutelně vstoupily do povědomí široké veřejnosti pod pojmem podlipnické kostely.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)