Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež sloužil liturgii za Barmu, vyzval ke zmírnění násilí

Ze světa

Papež sloužil liturgii za Barmu, vyzval ke zmírnění násilí

ČTK / 18. 5. 2021 23:11

Papež František v neděli ráno sloužil v bazilice svatého Petra ve Vatikánu liturgii za Barmu, kterou věnoval barmské komunitě v Itálii. Znovu při ní vyzval ke klidu a míru v této asijské zemi, kterou zmítají násilnosti od únorového vojenského puče. František většinově buddhistickou Barmu, v níž žije také asi 800.000 katolíků, navštívil v roce 2017 jako první papež v historii, informovala agentura Reuters.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka nadále podporuje Lipovskou, předseda ČBK Graubner ji vyzval k rezignaci

ČTK, jb, red. / 18. 5. 2021 20:30

Kardinál Duka nadále podporuje Lipovskou, předseda ČBK Graubner ji vyzval k rezignaci Kardinál Dominik Duka nadále stojí za nominací ekonomky Hany Lipovské do Rady České televize (ČT). Hlava české katolické církve to dnes uvedla na twitteru. Lipovskou do rady nominovala Česká biskupská konference (ČBK). Její předseda Jan Graubner minulý týden Lipovskou vyzval k rezignaci, protože podle něj její činnost v radě vyvolává dojem, že hájí zájmy některých konkrétních skupin a osob.

Domácí zpravodajství

V Nepomuku se dnes konala slavnost k výročí blahořečení Jana Nepomuckého

ČTK / 16. 5. 2021 22:14

V Nepomuku se dnes konala slavnost k výročí blahořečení Jana Nepomuckého Průvodem více než 20 biskupů z fary v Nepomuku do kostela začala dnes slavnostní poutní mše svatá celebrovaná Dominikem Dukou. Jde o hlavní akci k oslavám 300. výročí blahořečení sv. Jana Nepomuckého. Od 17. do 18. května budou ve městě jednat čeští a moravští biskupové.

Domácí zpravodajství

Svatojánské slavnosti připomenou 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého, mši přenáší ČT2

ČTK / 15. 5. 2021 11:15

Svatojánské slavnosti připomenou 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého, mši přenáší ČT2 Výročí 300 let od blahořečení svatého Jana Nepomuckého dnes v Praze připomenou Svatojánské slavnosti Navalis. Slavnosti zahájí v 17:30 mše v katedrále svatého Víta na Pražském hradě. Následovat bude procesí na Karlově mostě a zvonění z kostelů zasvěcených svatému Janu Nepomuckému. 

Domácí zpravodajství

Webové stránky, které obvinily Duku z tunelování majetku, musí stáhnout kritický text

ČTK, red. / 14. 5. 2021 13:39

Webové stránky, které obvinily Duku z tunelování majetku, musí stáhnout kritický text Organizace Kverulant má podle předběžného opatření soudu ze svého webu odstranit článek, ve kterém popisuje údajné vyvádění církevního majetku přes nadaci kardinála Dominika Duky. Vyplývá to v z návrhu Obvodního soudu pro Prahu 10, který tak vyhověl kardinálově žádosti

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)