Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přijal Graubnerovu rezignaci, zároveň ho vyzval k setrvání v úřadu

Domácí zpravodajství

Papež přijal Graubnerovu rezignaci, zároveň ho vyzval k setrvání v úřadu

ČTK / 5. 9. 2023 13:24

Papež František přijal rezignaci pražského arcibiskupa Jana Graubnera, kterou mu předložil u příležitosti svých 75. narozenin. Papež zároveň Graubnera vyzval, aby v úřadě nadále setrval, a to až do chvíle, než učiní jiné rozhodnutí.

Výběr Christnetu

Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře o podporu

Vlastní zpráva / 4. 9. 2023 13:30

Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře o podporu Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz, proto prosíme čtenáře o finanční podporu. Až do září Spolek Christnet hradí na splátky fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání, přičemž na jeho transparentním účtu 2900316130/2010 je necelých pět tisíc korun. Pravidelně také platíme měsíční faktury za zpravodajství ČTK a odměny za autorské články a redakční práci. 

Ze světa

Papež se v Mongolsku setkal se šamany i s prezidentem. Biskupové z Číny nemohli přijet

ČTK, red. / 4. 9. 2023 1:20

Papež se v Mongolsku setkal se šamany i s prezidentem. Biskupové z Číny nemohli přijet S mongolskými šamany, buddhistickými mnichy či knězem ruské pravoslavné církve se v neděli setkal papež František při pokračování své návštěvy Mongolska. František dnes v Ulánbátaru rovněž předsedal liturgii na hokejovém stadionu, které se zúčastnilo asi 2000 lidí. Na závěr poslal pozdravy občanům Číny

Ze světa

Německá řeholnice Philippa Rathová obdrží cenu Edity Steinové

Vlastní zpráva / 2. 9. 2023 11:46

Německá řeholnice Philippa Rathová obdrží cenu Edity Steinové

Řádová sestra Philippa Rathová se stane držitelkou letošní ceny Edity Steinové. Tímto vyznamenáním bude oceněna její angažovanost za ženská práva. Rathová se svými aktivitami podle poroty řadí po bok Edity Steinové, která se také zabývala postavením žen v církvi i mimo ni. Steinová, konvertitka ze židovství ke katolicismu, byla zavražděná r. 1942 nacisty v plynové komoře v Osvětimi.

Ze světa

Papež přiletěl do Mongolska, po cestě zaslal zdravici čínskému prezidentovi

ČTK, lkt / 1. 9. 2023 18:33

Papež přiletěl do Mongolska, po cestě zaslal zdravici čínskému prezidentovi Papež František přiletěl do Mongolska, kde žije jedna z nejmenších národních katolických komunit na světě. František dorazil do Ulánbátaru po nočním letu přes čínský vzdušný prostor, z něhož poslal pozdrav prezidentovi Si Ťin-pchingovi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)