Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Bývalý americký kardinál McCarrick nebude souzen kvůli sexuálnímu obtěžování, trpí demencí

Ze světa

Bývalý americký kardinál McCarrick nebude souzen kvůli sexuálnímu obtěžování, trpí demencí

ČTK, lkt / 31. 8. 2023 21:18

Soud ve státě Massachusetts se nakonec nebude zabývat případem bývalého kardinála Theodora McCarricka, který čelil obžalobě ze sexuálního útoku proti nezletilému chlapci.

Ze světa

Papež chce v novém dokumentu znovu důrazně vyzvat k ochraně přírody

ČTK, lkt / 30. 8. 2023 22:52

Papež chce v novém dokumentu znovu důrazně vyzvat k ochraně přírody Papež František chystá nový dokument, v němž chce znovu důrazně vyzvat k ochraně přírody a k boji proti změnám klimatu. Oznámil to během pravidelné generální audience.

Ze světa

Litva si kvůli papežovým slovům o ruské říši pozvala vatikánského vyslance

ČTK / 30. 8. 2023 22:20

Litva si kvůli papežovým slovům o ruské říši pozvala vatikánského vyslance Litevské ministerstvo zahraničí si kvůli výrokům papeže Františka o velké ruské říši pozvalo apoštolského nuncia. Uvedla to dnes agentura Reuters. Papežova slova z minulého týdne vzbudila velkou nevoli na Ukrajině a Vatikán musel v úterý upřesnit, že papež svými výroky nechtěl podpořit ruský imperialismus.

Domácí zpravodajství

S odbory, studenty ani doktorandy zatím nikdo z vedení KTF nejedná

Vlastní zpráva / 30. 8. 2023 22:05

S odbory, studenty ani doktorandy zatím nikdo z vedení KTF nejedná V souvislosti s výpovědí církevnímu historikovi a teologovi Tomáši Petráčkovi sepsali studenti Katolické teologické fakultu Univerzity Karlovy výzvu, ve které pojmenovali pět problematických bodů, které „poškozují těžce vydobyté renomé fakulty, všech jejích pedagogů, zaměstnanců i studentů.“ Zároveň vyzvali kolegium děkana k převzetí odpovědnosti a rezignaci. Autoři výzvy, kterou již podepsaly desítky současných studentů či absolventů, nyní upozorňují na to, že i přes veřejné proklamace s nimi nikdo z vedení fakulty nejedná a napjatou sitauci neřeší. O podobném nezájmu hovoří i zástupci odborů či doktorandi, kterých se situace dotýká kvůli změně školitelů.

Ze světa

Papežovy výroky o velké ruské říši nebyly podle Vatikánu oslavou imperialismu

ČTK / 29. 8. 2023 12:56

Papežovy výroky o velké ruské říši nebyly podle Vatikánu oslavou imperialismu Výroky papeže Františka, který ve vzkazu mladým katolíkům v Petrohradě hovořil o velké ruské říši, nechtěly podpořit imperialistické myšlení. Dnes to uvedl Vatikán poté, co páteční slova hlavy katolické církve vyvolala kritiku především ukrajinských uživatelů sociálních sítí. Papežova slova naopak ocenil Kreml.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)