Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný

Domácí zpravodajství

Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný

ČTK / 9. 5. 2016 18:37

Za bezpředmětný zřejmě označí vláda návrh poslanců KSČM na zakotvení státního vlastnictví nemovitostí v areálu Pražského hradu zvláštním zákonem. Předloha by se dotkla i březnové dohody o majetkovém vyrovnání mezi Hradem a katolickou církví.

Domácí zpravodajství

Charismatické Brno letos již po sedmadvacáté

red. / 9. 5. 2016 13:23

Charismatické Brno letos již po sedmadvacáté Ve dnech 6.-10. července 2016 brněnské výstaviště opět přivítá účastníky charismatické konference, jejíž motto „Před jeho tváří budeme žít“ je inspirováno slovy z knihy proroka Ozeáše. Již 27. ročník této akce opět organizuje hnutí Katolické charismatické obnovy.

Ze světa

Slovák Figeľ (KDH) je zvláštním zmocněncem EU pro svobodu vyznání

ČTK / 9. 5. 2016 13:17

Slovák Figeľ (KDH) je zvláštním zmocněncem EU pro svobodu vyznání Prvním zvláštním zmocněncem Evropské unie pro podporu svobody vyznání mimo země osmadvacítky se v pátek stal slovenský politik Ján Figeľ. Ve funkci bude zatím sloužit jeden rok. Při příležitosti předání prestižní ceny Karla Velikého papeži Františkovi to v pátek ve Vatikánu oznámil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Ze světa

Bombardované Aleppo vyzývá k modlitbám za mír

Vlastní zpráva / 9. 5. 2016 8:56

Bombardované Aleppo vyzývá k modlitbám za mír

Syrské Aleppo zažilo v posledních dvou týdnech další masivní bombardování, v důsledku něhož zemřelo více než 400 lidí.Tamní katolíci prosili minulý týden celý svět o modlitbu za mír a obraceli se na všechny biskupy, kněze i farnosti, aby 8. května obětovali nedělní bohoslužby právě za pokoj v těžce zkoušené Sýrii.

Ze světa

Papež ve Vatikánu převzal cenu Karla Velikého

ČTK / 6. 5. 2016 11:41

Papež ve Vatikánu převzal cenu Karla Velikého Papež František dnes ve Vatikánu převzal cenu Karla Velikého, jedno z nejprestižnějších evropských ocenění, které v minulosti získal například i bývalý český a československý prezident Václav Havel. František, který byl oceněn za naději a povzbuzení, které přináší Evropanům, vyzval Evropu k návratu k ideálům zakladatelů jednotného kontinentu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)