Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinálové polemizují s Kasperovými návrhy, důraz kladou na posílení vzdělávání o manželství

Ze světa

Kardinálové polemizují s Kasperovými návrhy, důraz kladou na posílení vzdělávání o manželství

Vlastní zpráva / 7. 9. 2015 7:41

Pouze několik týdnů před pokračováním synody o rodině, vyjde publikace jedenácti kardinálů, kteří polemizují s návrhy německého kardinála Waltera Kaspera, vyzývá k udržení současných církevních pravidel týkajících se manželství a posílení katolického vzdělání v této oblasti. Čtyři z autorů by se měli synody účastnit osobně. Autorem jedné z esejí v knize je i pražský arcibiskup Dominik Duka.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím

Vlastní zpráva / 6. 9. 2015 15:14

Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím Podle pražského arcibiskupa Dominika Duky tzv. Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím, protože nevěří v pravdu, nevěří v člověka, ani v nekonečné Boží milosrdenství, uvedl to v pátek na svém facebookovém profilu.

Domácí zpravodajství

Bývalí političtí vězňové se setkali na Svatém Hostýně

ČTK / 6. 9. 2015 14:43

Bývalí političtí vězňové se setkali na Svatém Hostýně Bývalí političtí vězňové se dnes sešli na poutním místě Svatý Hostýn na Kroměřížsku. Tradičně si zde při muklovské pouti připomínají mučení i smrt svých přátel v komunistických žalářích. Bývalých politických vězňů dorazilo podle odhadu místopředsedy pořádající Konfederace politických vězňů ČR Františka Šedivého něco přes stovku.

Ze světa

Papež vyzval evropské farnosti, aby se ujaly uprchlických rodin

ČTK / 6. 9. 2015 14:28

Papež vyzval evropské farnosti, aby se ujaly uprchlických rodin Papež František dnes během modlitby na Svatopetrském náměstí vyzval evropské farnosti, náboženská sdružení a kláštery, aby se každý ujal alespoň jedné uprchlické rodiny. "Evangelium nás vyzývá k solidaritě, musíme dát uprchlíkům konkrétní naději," řekl papež.

Domácí zpravodajství

Soud zváží zákonnost loňské razie v muslimských centrech

ČTK / 4. 9. 2015 14:11

Soud zváží zákonnost loňské razie v muslimských centrech Loňským zásahem policistů v pražských muslimských centrech se bude zabývat soud. Ústředí muslimských obcí se domáhá vydání rozsudku, který by konstatoval, že ta část zásahu, jež narušila pravidelnou modlitbu muslimských věřících, byla nezákonná.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)