Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež na pomoc Filipínám zaslal tři miliony korun

Ze světa

Papež na pomoc Filipínám zaslal tři miliony korun

Radiovaticana.cz / 12. 11. 2013 16:01

Papež František prostřednictvím Papežské rady Cor Unum zaslal peněžitý příspěvek v hodnotě 150 tisíc dolarů (zhruba 3 miliony korun). na pomoc Filipínám, které zasáhl tajfun Haiyan. Papežův dar využije místní církev v nejvíce zasažených oblastech ve prospěch lidí bez obydlí. Tato částka je prvním a bezprostředním znamením duchovní blízkosti a otcovské podpory Petrova nástupce, sdělila Papežská rada.

Domácí zpravodajství

Lesy ČR: V porostech, o něž žádá církev, těžíme oprávněně

ČTK / 12. 11. 2013 15:51

Lesy ČR: V porostech, o něž žádá církev, těžíme oprávněně Státní podnik Lesy ČR tvrdí, že v případě těžby v porostech, o něž žádá církev, postupuje správně. Českobudějovické biskupství podalo k soudu návrh na předběžní opatření, aby státní lesy přestaly kácet v lokalitách na Táborsku, které má v restitucích získat církev zpět. Lesy ČR uvádí, že neporušují zákony a odstraňují jen následky živelních kalamit. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík. 

Domácí zpravodajství

KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání

ČTK / 12. 11. 2013 13:02

KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum k majetkovému vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi, které jsou podle ní pro stát nevýhodné. Komunisté chtějí taky o rok odložit účinnost občanského zákoníku, předlohu už mají hotovou.

Ze světa

Patriarcha Kirill varoval před plíživým nátlakem na křesťany v Evropě

ČTK / 12. 11. 2013 12:44

Patriarcha Kirill varoval před plíživým nátlakem na křesťany v Evropě Násilné šíření ateismu v soudobé Evropě podrývá etické základy dnešní civilizace. Prohlásil to dnes v Moskvě při setkání s milánským arcibiskupem Angelem Scolou patriarcha ruské pravoslavné církve Kirill. Podle agentury ITAR-TASS varoval, že "v Evropě dochází k plíživému nátlaku na křesťany pod hesly tolerance a multikulturalismu". 

Domácí zpravodajství

Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím

ČTK / 12. 11. 2013 5:38

Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím Předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím. Stát by měl církvím vyplatit během 30 letech celkem 59 miliard korun. Babiš upozornil, že tato částka není pevná, inflační doložka ji může zvýšit, a to vzhledem k oslabování české koruny významně.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)