Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání

Domácí zpravodajství

KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání

ČTK / 12. 11. 2013 13:02

KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum k majetkovému vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi, které jsou podle ní pro stát nevýhodné. Komunisté chtějí taky o rok odložit účinnost občanského zákoníku, předlohu už mají hotovou.

Ze světa

Patriarcha Kirill varoval před plíživým nátlakem na křesťany v Evropě

ČTK / 12. 11. 2013 12:44

Patriarcha Kirill varoval před plíživým nátlakem na křesťany v Evropě Násilné šíření ateismu v soudobé Evropě podrývá etické základy dnešní civilizace. Prohlásil to dnes v Moskvě při setkání s milánským arcibiskupem Angelem Scolou patriarcha ruské pravoslavné církve Kirill. Podle agentury ITAR-TASS varoval, že "v Evropě dochází k plíživému nátlaku na křesťany pod hesly tolerance a multikulturalismu". 

Domácí zpravodajství

Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím

ČTK / 12. 11. 2013 5:38

Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím Předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím. Stát by měl církvím vyplatit během 30 letech celkem 59 miliard korun. Babiš upozornil, že tato částka není pevná, inflační doložka ji může zvýšit, a to vzhledem k oslabování české koruny významně.

Domácí zpravodajství

Českobudějovické biskupství chce, aby Lesy ČR přestaly těžit dřevo v restituovaných lesích

ČTK / 11. 11. 2013 19:14

Českobudějovické biskupství chce, aby Lesy ČR přestaly těžit dřevo v restituovaných lesích Českobudějovické biskupství podalo k soudu návrh na předběžné opatření na to, aby Lesy ČR přestaly s těžbou dřeva v lesích na Táborsku, o něž církev žádá. Jedná se o lesy na pozemcích římskokatolické farnosti Hoštice. Biskupství už v pátek podalo kvůli těžbě trestní oznámení. ČTK o tom informoval generální vikář českobudějovické diecéze Adolf Pintíř. Vyjádření státních lesů ČTK zjišťuje. 

Domácí zpravodajství

Obec Tvarožná na slavkovském bojišti obnoví kapli, kterou poničili zloději kovů

ČTK / 11. 11. 2013 15:32

Obec Tvarožná na slavkovském bojišti obnoví kapli, kterou poničili zloději kovů Obec Tvarožná na Brněnsku obnoví do příští letní turistické sezony kapli Panny Marie Sněžné, z níž zloději kovů v uplynulých dnech ukradli kopuli pobitou měděným plechem. Kaple stojí na vrchu Santon na slavkovském bojišti. Její obnova přijde na 200.000 korun. Obec shání na záměr peníze, řekl dnes ČTK její starosta Petr Buchta. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)