Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V bosenském Medjugorje se prý stal další mariánský zázrak

Ze světa

V bosenském Medjugorje se prý stal další mariánský zázrak

ČTK / 25. 9. 2013 10:44

V městečku Medjugorje na jihu Bosny a Hercegoviny, které v roce 1981 proslavilo po celém světě údajné zjevení Panny Marie, se prý stal další zázrak. Podle místních médií začala záhadně svítit třicet let stará kamenná socha světice, kterou má doma jedna z vizionářek.

Ze světa

Slovenská policie obvinila kněze ze sexuálního zneužívání dívky

ČTK / 24. 9. 2013 20:08

Slovenská policie obvinila sedmačtyřicetiletého kněze ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky. Informovala o tom slovenská média a obvinění duchovního z jižního Slovenska následně potvrdila i policejní mluvčí. V případě prokázaní viny knězi hrozí dlouholeté vězení.

Ze světa

Benedikt XVI. pro La Repubblica: Zneužívání jsem nekryl

ČTK / 24. 9. 2013 19:59

Benedikt XVI. pro La Repubblica: Zneužívání jsem nekryl Bývalý papež Benedikt XVI. popřel, že by se snažil krýt sexuální zneužívání dětí duchovními římskokatolické církve. Italský list La Repubblica dnes zveřejnil vůbec první přímý komentář, který bývalý papež veřejně pronesl od letošního února, kdy odstoupil z čela katolické církve.

Domácí zpravodajství

Manželé - husitští faráři - se 20 let soudí se svou církví

ČTK / 24. 9. 2013 19:55

Manželé - husitští faráři - se 20 let soudí se svou církví Už 20 let trvá spor mezi manžely Dudovými a Církví československou husitskou, v níž kdysi působili jako duchovní. O svá místa přišli poté, co v roce 1993 vystoupili proti poměrům v církvi. Eva a Zdeněk Dudovi ale tvrdí, že služební poměr nikdy právoplatně neskončil.

Domácí zpravodajství

Pozemkový úřad zpochybňuje dva restituční nároky církve

ČTK / 23. 9. 2013 17:01

Pozemkový úřad zpochybňuje dva restituční nároky církve Státní pozemkový úřad eviduje v rámci restitučního vydávání majetku církvím zatím dvě žádosti, u kterých je kvůli nejistému datu zabavení pozemků zpochybněno, zda jsou oprávněné. ČTK to dnes řekla ředitelka kanceláře ústředního ředitele úřadu Petra Horáková.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)