Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťané a Židé odsoudili rasovou a etnickou nesnášenlivost a chystají oslavu svátku Stánků míru

Domácí zpravodajství

Křesťané a Židé odsoudili rasovou a etnickou nesnášenlivost a chystají oslavu svátku Stánků míru

Vlastní zpráva / 18. 9. 2013 16:02

Společnost křesťanů a Židů (SKŽ) vydala 13. září 2013 /podle židovského kalendáře 9. tišri 5774/ prohlášení, ve kterém odsoudila projevy rasové a etnické nesnášenlivosti v Česku. Podle zástupců SkŽ tyto projevy eskalovaly v letních měsících silněji než dlouho předtím a projevují se i rasovou a etnickou nenávistí. "Přestože zdaleka nejde o jedinou skupinu obyvatel, která čelí útokům nesnášenlivosti ze strany svých spoluobčanů, jsou to v poslední době zejména Romové, na kterých se ukazuje problém vzrůstajícího extremismu české společnosti", stojí v úvodu prohlášení.

Domácí zpravodajství

Nalezený dokument má zkomplikovat restituce benediktinů na Broumovsku

Česká televize/iDnes.cz / 18. 9. 2013 12:15

Nalezený dokument má zkomplikovat restituce benediktinů na Broumovsku Benediktinům z broumovského kláštera přibyla v boji o vrácení majetku značná komplikace. Pozemkový úřad totiž získal dosud neznámé dokumenty z archivu ministerstva zemědělství. Spis uvádí, že pozemky za více než miliardu korun stát odebral ještě před únorem 1948 – a to na základě Benešových dekretů. Podle dokumentu totiž někteří broumovští  benediktini za války otevřeně spolupracovali s nacisty.

Kultura

Příběh umučeného kněze Toufara se dočkal uvedení na operní scénu

Proglas.cz / 18. 9. 2013 11:52

Příběh umučeného kněze Toufara se dočkal uvedení na operní scénu Z dobových tištěných, zvukových a obrazových dokumentů vychází komorní opera Toufar. Dnes má premiéru v pražském Divadle Kolowrat. Dílo Aleše Březiny pojednává o vyšetřování takzvaného číhošťského zázraku.

Domácí zpravodajství

Zájem studentů přesahuje nabídku církevního školství

Proglas.cz/red / 17. 9. 2013 13:39

Zájem studentů přesahuje nabídku církevního školství Na včerejší svátek svaté Ludmily v Česku připadá také Den církevního školství. Katoličtí zřizovatelé provozují v zemi přes 60 vzdělávacích zařízení pro více než 18 tisíc žáků a studentů. Zájem studentů přitom překračuje možnosti nabídky církevního školství.

Ze světa

Kubánští biskupové vyzývají k politickým změnám v zemi

ČTK / 17. 9. 2013 13:18

Kubánští biskupové vyzývají k politickým změnám v zemi Římskokatolická církev na Kubě vyzvala komunistický režim k politickým reformám v zemi, které by měly provázet už zahájené sociální a ekonomické změny. Podle agentury AP tak učinila biskupská konference ve svém prvním pastýřském listu po dvaceti letech, jenž včera zveřejnila.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)