Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež se na Copacabana modlil s mladými Křížovou cestu

Ze světa

Papež se na Copacabana modlil s mladými Křížovou cestu

ČTK / 27. 7. 2013 9:48

Papež František se v pátek na slavné pláži Copacabana v brazilském Riu de Janeiro společně se statisíci mladých věřících zúčastnil křížové cesty připomínající Ježíšovo ukřižování. Podle agentury AFP vyjádřil pochopení a morální podporu mladým lidem, kteří kvůli korupci ztratili důvěru v politické instituce.

Domácí zpravodajství

Poutníci na kolech vyjeli do Turecka, čeká je 3000 km trasa

ČTK / 27. 7. 2013 8:41

Poutníci na kolech vyjeli do Turecka, čeká je 3000 km trasa Čtyři poutníci na kolech dnes vyjeli z Oslnovic na Znojemsku na 3000 kilometrů dlouhou pouť přes Turecko. Putování nazvali Cesta k písmu a chtějí jím uctít 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Ze světa

Papeže na mši na pláži Copacabana přivítal až milion lidí

ČTK / 26. 7. 2013 8:24

Papeže na mši na pláži Copacabana přivítal až milion lidí Na mši papeže Františka na pláži Copacabana v brazilském městě Rio de Janeiro ve čtvrtek večer místního času (v noci na dnešek SELČ) dorazil podle odhadu Vatikánu až milion lidí. Na pontifika, který se v Brazílii účastní Světových dnů mládeže, zde čekalo bouřlivé přivítání, napsala agentura Reuters.

Domácí zpravodajství

Pozemkový úřad bude zveřejňovat žádosti o církevní restituce

ČTK / 25. 7. 2013 19:06

Pozemkový úřad bude zveřejňovat žádosti o církevní restituce Státní pozemkový úřad (SPÚ) začne od příštího týdne zveřejňovat v týdenním intervalu informace z výzev o vydání majetku v rámci církevních restitucí. Na tiskové konferenci to dnes uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman. Až dosud úřad zveřejňoval pouze údaje o počtech zaslaných výzev a počtu nemovitostí, jichž se to týká.

Ze světa

Papež se setká s mladými na pláži Copacabana

ČTK / 25. 7. 2013 9:13

Papež se setká s mladými na pláži Copacabana Papež František se dnes poprvé setká s účastníky Světových dnů mládeže, které se konají v brazilském Riu de Janeiro. Na známé pláži Copacabana jej slavnostně přivítají desetitisíce mladých katolíků, které hlava katolické církve pozdraví a věnuje jim poselství.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)