Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přiletěl do Rio de Janeira

Ze světa

Papež přiletěl do Rio de Janeira

ČTK / 23. 7. 2013 6:38

Papež František dnes přiletěl do brazilského Ria de Janeiro a zahájil svou první zahraniční cestu. V zemi stráví týden a zúčastní se oslav Světových dnů mládeže. Hlavu katolické církve čeká v Latinské Americe nabitý program, který v neděli zakončí mše pro statisíce poutníků.

Ze světa

Papež František odlétá na Světové dny mládeže

ČTK / 22. 7. 2013 8:58

Papež František odlétá na Světové dny mládeže Papež František, který v březnu v čele katolické církve vystřídal svého předchůdce Benedikta XVI., se dnes vydává na svou první zahraniční cestu. V Brazílii se zúčastní Světových dnů mládeže - obrovské akce, na kterou se chystají statisíce mladých křesťanů.

Domácí zpravodajství

Před 240 lety byl zrušen jezuitský řád

ČTK / 20. 7. 2013 23:27

Bulou nazvanou Dominus ac redemptor noster zrušil před 240 lety, 21. července 1773, papež Kliment XIV. řád Tovaryšstvo Ježíšovo, který je znám spíše jako jezuitský řád. Vydal ji na naléhání Francie, Španělska a Portugalska, které se obávaly rostoucí moci řádu.

Domácí zpravodajství

Církevní restituce jsou právně čisté, stížnost Procházkové zamítnuta

ČTK / 20. 7. 2013 10:02

Církevní restituce jsou právně čisté, stížnost Procházkové zamítnuta Přijetí zákona o církevních restitucích neprovázel žádný trestný čin. K tomuto závěru dospělo pražské vrchní státní zastupitelství (VSZ), které proces přijetí normy zkoumalo na základě několika různých podání občanů.

Ze světa

Papež ustavil novou komisi, má dohlížet na vatikánské úřady

ČTK / 19. 7. 2013 14:03

Papež ustavil novou komisi, má dohlížet na vatikánské úřady Papež František dnes ustavil novou komisi, která mu má pomoci s reformou úředního aparátu ve Vatikánu. Informoval o tom jeho mluvčí Federico Lombardi. Komise, která se bude zodpovídat přímo hlavě katolické církve, má navrhnout, jak zlepšit chod administrativy, a to včetně finančních institucí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)