Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Redemptoristé zvou arcibiskupa Bezáka do Česka, naše kláštery jsou mu otevřené říkají

Ze světa

Redemptoristé zvou arcibiskupa Bezáka do Česka, naše kláštery jsou mu otevřené říkají

Sme.sk / 17. 7. 2013 17:52

Bývalého trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka se již zastali kardinálové Duka a Vlk, biskup Václav Malý či teolog Tomáš Halík, nyní přišla z Česka další podpora, hlavní představený řádu Redemptoristů Josef Michalčík nabízí Bezákovi možnost působit v některém z klášterů.

Kultura

V Plzni bude v chodníku vidět, kudy vedla stěna cenného kostela

ČTK / 17. 7. 2013 17:06

Lidé v Plzni by mohli už za několik měsíců při průchodu lokalitou U Zvonu v centru města vidět, kudy vedlo obvodní zdivo historicky cenného špitálního kostela. Jedna stěna kostela svaté Máří Magdalény ze začátku 14. století, který byl nedávno prohlášen kulturní památkou, má být vyznačena v novém chodníku.

Ze světa

Papeže Františka čekají v Brazílii mohutná bezpečnostní opatření

ČTK / 17. 7. 2013 16:58

Papeže Františka čekají v Brazílii mohutná bezpečnostní opatření Brazílie podnikne mohutnou bezpečnostní operaci na ochranu papeže Františka během jeho návštěvy příští týden. Ministerstvo obrany, které bezpečnostní akce koordinuje, chce především zabránit opakování sociálních nepokojů, které v brazilských ulicích propukly minulý měsíc, napsala agentura AFP.

Domácí zpravodajství

Zeman s Dukou zahájili stavbu hospice

ČTK / 16. 7. 2013 17:49

Zeman s Dukou zahájili stavbu hospice Hospic Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku dnes zahájil stavbu samostatné budovy pro mobilní hospic. Položení základního kamene se zúčastnili prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka. Pro Zemana to byla zároveň první návštěva hradeckého kraje v nejvyšší státní funkci.

Domácí zpravodajství

Zahraniční novináře šokovala Babákova slova o židovském ministru financí

ČTK / 16. 7. 2013 9:05

Zahraniční novináře šokovala Babákova slova o židovském ministru financí Za šokující či diletantský považují oslovení zahraniční novináři žijící v Praze nedělní výrok poslance Věcí veřejných (VV) Michala Babáka o Židovi a státní kase. Pokud by se něco takového stalo v západní Evropě, politik by musel rezignovat, nebo alespoň odejít ze strany, domnívají se zpravodaj BBC v Praze Rob Cameron a dopisovatel německého listu Die Welt v Praze Hans-Jörg Schmidt.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)