Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Bulharský pravoslavný biskup se zřejmě utopil v moři

ČTK / 10. 7. 2013 7:17

Na pláži černomořského letoviska Varna našli dnes mrtvého bulharského pravoslavného biskupa Kirila. Podle policie měl na sobě potápěčskou masku a šnorchl a nejspíš se utopil.

Ze světa

Časopis Vanity Fair vyhlásil papeže Františka Mužem roku

ČTK / 10. 7. 2013 7:14

Časopis Vanity Fair vyhlásil papeže Františka Mužem roku Italská verze populárního amerického časopisu Vanity Fair vyhlásila papeže Františka "Mužem roku". Toto ocenění si podle společenského magazínu zasloužil za veškeré kroky, které podnikl během prvních sto dní ve své funkci.

Ze světa

Papež nechce svou sochu v Argentině, vyzval k jejímu odstranění

ČTK / 9. 7. 2013 18:18

Papež nechce svou sochu v Argentině, vyzval k jejímu odstranění Papež František se ohradil proti tomu, že v zahradách katedrály v argentinské metropoli Buenos Aires, kde před odchodem do Vatikánu působil jako biskup, byla postavena jeho socha. Zároveň místní biskupství vyzval, aby ji okamžitě odstranilo.

Ze světa

Francie udělila azyl aktivistce Femen, která podřízla kříž

ČTK / 9. 7. 2013 11:03

Francie udělila azyl aktivistce Femen, která podřízla kříž Francie udělila azyl feministické aktivistce, která loni v Kyjevě motorovou pilou podřízla křesťanský kříž. Oznámily to dnes tiskové agentury s odvoláním na dotyčnou Ukrajinku. Třiadvacetiletá Inna Ševčenková z hnutí Femen požádala o azyl kvůli výhružkám, které začala dostávat, když loni v srpnu s odhaleným poprsím pokácela čtyřmetrový dřevěný kříž.

Domácí zpravodajství

Brněnské biskupství požádalo o vydání žďárské Zelené hory

ČTK / 8. 7. 2013 16:48

Brněnské biskupství požádalo o vydání žďárské Zelené hory Brněnské biskupství požádalo koncem minulého měsíce o vydání kostela svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou. Památku zapsanou na seznamu UNESCO zatím spravuje Národní památkový ústav, vztahují se na ni církevní restituce.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)