Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež nechce být izolovaný - proto nežije v paláci

Ze světa

Papež nechce být izolovaný - proto nežije v paláci

ČTK / 30. 5. 2013 14:26

Papež František poprvé prozradil, proč se rozhodl vyměnit velký papežský byt v nejvyšším patře Apoštolského paláce ve Vatikánu za skromný dvoupokojový příbytek. V dopise svému příteli napsal, že je rád v každodenním kontaktu s obyčejnými lidmi, nechce být izolovaný a navíc si užívá společná jídla s ostatními kněžími. Informoval o tom britský list The Daily Telegraph.

Domácí zpravodajství

ČSSD je připravena hnát církevní restituce na Soudní dvůr EU

ČTK / 30. 5. 2013 14:20

ČSSD je připravena hnát církevní restituce na Soudní dvůr EU Sociální demokracie se obává, že spor o církevní restituce neskončí očekávaným pondělním výrokem Ústavního soudu (ÚS), ale mohl by mít dohru na půdě Evropské unie. Na dnešní tiskové konferenci to prohlásil místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Domácí zpravodajství

Před 350 lety se narodil misionář a cestovatel František Boryně ze Lhoty

ČTK / 30. 5. 2013 9:37

Od vzniku jezuitském řádu v polovině 16. století bylo toto společenství, zvané také Tovaryšstvo Ježíšovo, velmi aktivní na nově objevených územích. Řada jezuitských misionářů pocházela i z českých zemí. Mezi nejaktivnější české misionáře v Jižní Americe patřil František Boryně ze Lhoty, který se narodil před 350 lety, 31. května 1663.

Domácí zpravodajství

Církevní restituce u ÚS byly absurdní tyátr, míní komentátoři

ČTK / 30. 5. 2013 8:02

Církevní restituce u ÚS byly absurdní tyátr, míní komentátoři Za tyátr nebo absurdní komedii označili komentátoři středeční jednání o církevních restitucích u Ústavního soudu. Vystoupení levicových kritiků zákona o majetkovém vypořádání státu s církvemi byla politickým divadlem cíleným na získání voličských hlasů, napsal Karel Steigerwald v Mladé frontě Dnes (MfD).

Domácí zpravodajství

ÚS o církevních restitucích rozhodne asi v pondělí

ČTK / 29. 5. 2013 18:47

ÚS o církevních restitucích rozhodne asi v pondělí Podmínky církevních restitucí, objem přiznávaného majetku a rozdělení finančních náhrad dnes u Ústavního soudu zpochybňovali kritici zákona o majetkovém vypořádání státu s církvemi. Norma podle nich porušuje principy laického státu a zvýhodňuje určitou skupinu církví oproti ostatním. O návrhu na zrušení církevních restitucí soud pravděpodobně rozhodne v pondělí 3. června.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 52)