Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Itálii kvůli poutníkům trvale vystaví ostatky světce Padre Pia

Ze světa

V Itálii kvůli poutníkům trvale vystaví ostatky světce Padre Pia

ČTK / 20. 5. 2013 17:04

V Itálii se rozhodli trvale vystavit ostatky populárního světce Padre Pia, za nímž se do jihoitalského města San Giovanni Rotondo vydávají miliony poutníků. Tělo světce bude k vidění v kryptě nového kostela Chiesa Nuova, který vznikl podle plánů světoznámého architekta Renza Piana.

Domácí zpravodajství

Opat Pojezdný: Plně respektuji rozhodnutí Univerzity Karlovy

Vlastní zpráva / 19. 5. 2013 18:28

Opat Pojezdný: Plně respektuji rozhodnutí Univerzity Karlovy Opat Strahovského kláštera Michael Josef Pojezdný dnes magazínu Christnet.cz potvrdil, že při páteční návštěvě Hradu s prezidentem Milošem Zemanem hovořili o jmenování Martina C. Putny. Pojezdný uvedl, že na přímo položenou otázku zda se mu jmenování líbí odpověděl záporně. Zároveň ale doplnil, že se jedná o jeho osobní názor.

Ze světa

Letniční mše ve Vatikánu se zúčastnilo dvěstě tisíc poutníků

ČTK / 19. 5. 2013 14:59

Letniční mše ve Vatikánu se zúčastnilo dvěstě tisíc poutníků K jednotě církve, harmonii a otevřenosti vůči novému vyzval dnes papež František při svatodušní mši v Římě. Na Svatopetrském náměstí naslouchalo jeho slovům kolem 200.000 poutníků, členů duchovních hnutí a laických skupin, informovala agentura DPA.

Domácí zpravodajství

Zástupci obcí a církví chtějí společně obnovit venkov

ČTK / 18. 5. 2013 22:50

Zástupci obcí a církví chtějí společně obnovit venkov Memorandum o spolupráci církví a obcí podepsali dnes v Arcibiskupském paláci v Praze kardinál Dominik Duka a zástupci některých církevních a místních organizací. Zavázali se ke spolupráci na sociálních, charitativních nebo vzdělávacích projektech. 

Ze světa

Papež se setkal s Angelou Merkelovou, hovořili o ekonomické krizi

ČTK / 18. 5. 2013 18:58

Papež se setkal s Angelou Merkelovou, hovořili o ekonomické krizi Papež František dnes přijal ve Vatikánu k soukromé audienci německou kancléřku Angelu Merkelovou. Pontifik, který ostře kritizuje "kult peněz", debatoval s kancléřkou 45 minut v knihovně Apoštolského paláce podle dostupných informací zejména o tom, že ekonomika by měla sloužit lidem, což se v posledních letech mnohdy nedělo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)