Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ÚS svolal na 29. května jednání o církevních restitucích

Domácí zpravodajství

ÚS svolal na 29. května jednání o církevních restitucích

ČTK / 15. 5. 2013 13:34

Ústavní soud (ÚS) svolal první veřejné jednání o návrhu směřujícím proti církevním restitucím. Plénum zasedne 29. května za účasti politiků, kteří požadují zrušení celého zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi.

Domácí zpravodajství

Vlk: katedrála sv. Víta stále patří církvi, Duka stojí za dohodou

ČTK / 15. 5. 2013 10:59

Vlk: katedrála sv. Víta stále patří církvi, Duka stojí za dohodou Katedrála svatého Víta na Pražském hradě patří podle kardinála Miloslava Vlka stále církvi. Letošní verdikt Ústavního soudu v jiné kauze podle něj zpochybňuje nárok státu. Vlk to uvedl na svém webu.

Domácí zpravodajství

Dnes začínají svatojánské slavnosti Navalis

APHA / 15. 5. 2013 6:46

Dnes začínají svatojánské slavnosti Navalis Slavnostní mší svatou ve svatovítské katedrále od 18.00 hodin začínají 15. května 2013 v Praze svatojánské slavnosti "Navalis". Procesí na Karlův most bude zakončeno bohoslužbou v kostele sv. Františka z Assisi. Barokní vodní koncert na hladině řeky začíná ve 21.00 hodin.

Domácí zpravodajství

Odpůrci restitucí napíší papeži Františkovi

ČTK / 14. 5. 2013 21:25

Odpůrci restitucí napíší papeži Františkovi Odpůrci církevních restitucí se rozhodli napsat dopis papežovi Františkovi a doufají, že svojí autoritou by ho mohli přimět zabránit římskokatolické církvi přebírání majetku. Autoři dopisu - spisovatelka Lenka Procházková, dokumentarista Václav Dvořák, spisovatel Milan Kohout a předseda Jazzové sekce Karel Srp - chtějí ale před zasláním dopisu získat pod něj další podpisy.

Domácí zpravodajství

Pravoslavná církev bude volit budoucího pražského arcibiskupa

ČTK / 13. 5. 2013 19:23

Pravoslavná církev bude volit budoucího pražského arcibiskupa Pravoslavná církev bude v sobotu volit ze tří kandidátů nového budoucího pražského arcibiskupa. ČTK to dnes řekl Marek Krupica, který je nyní správcem pražské eparchie. Vítěz bude mít šanci se stát také novým metropolitou českých zemí a Slovenska. Nejvyšší zástupce Pravoslavné církve, bývalý metropolita Kryštof rezignoval na tuto funkci i na funkci pražského arcibiskupa kvůli tvrzením, že porušil mnišský slib.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)