Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval k ochraně dětí před zneužíváním

Ze světa

Papež vyzval k ochraně dětí před zneužíváním

ČTK / 5. 5. 2013 17:19

Papež František dnes vyzval všechny věřící, aby jasně a odvážně ochraňovali děti a další zranitelné lidi před jakýmkoliv zneužíváním. Při tradiční modlitbě Regina Coeli (Královna nebes) na Svatopetrském náměstí zvlášť odsoudil zneužívání dětí.

Domácí zpravodajství

Duka vyzdvihl pracovníky televize, kteří stáli na straně pravdy

ČTK / 5. 5. 2013 13:54

Duka vyzdvihl pracovníky televize, kteří stáli na straně pravdy Pracovníky veřejnoprávní televize, kteří dokázali v kritických dobách oslovit a sjednotit národ a nebáli se stát na straně pravdy, vyzdvihl při dnešní bohoslužbě za sdělovací prostředky ve svatovítské katedrále kardinál Dominik Duka. Mše se konala k 60. výročí vysílání Československé televize.

Ze světa

Arcibiskup Zollitsch a odborníci vyzvali k jáhenskému svěcení žen

Vlastní zpráva / 5. 5. 2013 13:42

Arcibiskup Zollitsch a odborníci vyzvali k jáhenskému svěcení žen Freiburgský arcibiskup a předseda německé biskupské konference Robert Zollitsch vyzval k vytvoření speciálního úřadu pro diakonát žen. Řekl to minulou neděli na závěr čtyřdenní konference, které se zúčastnilo na 300 odborníků a řešila možné reformy církve.

Kultura

Otmar Oliva vytvořil relikviář pro chrám Jana Pavla II. v Ostravě

ČTK / 3. 5. 2013 16:43

Otmar Oliva vytvořil relikviář pro chrám Jana Pavla II. v Ostravě Velehradský sochař Otmar Oliva vytvořil relikviář na kapku krve Jana Pavla II. Relikviář bude 18. května vložen do oltáře kostela v Ostravě - Zábřehu, který nově ponese jméno oblíbeného pontifika. Zasvěcení tohoto svatostánku Janu Pavlu II. církev zvažovala už při jeho stavbě zahájené v roce 2004. Cestu k přejmenování nynějšího kostela Svatého Ducha jí otevřelo blahořečení bývalého papeže v květnu 2011.

Ze světa

Polští preláti jednají o příspěvku z daní, prý půjde jen o drobné

ČTK / 3. 5. 2013 10:15

Polští katolíci každým rokem své církvi věnují na šest miliard zlotých (asi 37 miliard Kč), zatímco stát přispívá k chodu církve jen dvěma miliardami (přibližně 12 miliard Kč). Uvedla to polská televize TVN 24 na okraj jednání prelátů v klášteru Jasná Hora u Čenstochové.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)