Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

Ve sv. Vítu se uskuteční bohoslužba za sdělovací prostředky

ČTK / 24. 4. 2013 18:56

V neděli 5. května se v katedrále svatého Víta v Praze bude konat bohoslužba za sdělovací prostředky. Vedle Světového dne sdělovacích prostředků, který připadá na 12. května, má být zejména vzpomínkou na 60. výročí vzniku Československé televize.

Domácí zpravodajství

Olomoucká muzea připomenou příchod věrozvěstů výstavou

ČTK / 24. 4. 2013 13:55

Olomoucká muzea připomenou příchod věrozvěstů výstavou Příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu připomenou Arcidiecézní i Vlastivědné muzeum v Olomouci výstavou, na níž představí výtvarná díla, numismatické exponáty i archeologické nálezy. Expozice s názvem Mezi Východem a Západem/Svatí Cyril a Metoděj v kultuře českých zemí je jednou z nejvýznamnějších akcí připomínajících 1150. výročí jejich mise.

Domácí zpravodajství

Holub: Církve by mohly požádat až o sto tisíc položek

ČTK / 24. 4. 2013 9:21

Holub: Církve by mohly požádat až o sto tisíc položek Zhruba jednoho sta tisíc mohou dosáhnout počty položek, o něž požádají v dalším půlroce církve a náboženské společnosti Českou republiku v rámci restitucí. Novinářům to po dnešním pravidelném zasedání biskupů v Praze řekl generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub.

Domácí zpravodajství

MfD: Umučený kněz Toufar z Číhoště by mohl být blahořečen

ČTK / 24. 4. 2013 8:10

MfD: Umučený kněz Toufar z Číhoště by mohl být blahořečen Česká biskupská konference dala souhlas k zahájení procesu blahořečení kněze Josefa Toufara. Kněz byl umučen za komunistického režimu v roce 1950 v souvislosti s takzvaným číhošťským zázrake

Ze světa

Benedikt je rád, že už nenese tíhu řízení církve, říká jeho bratr

ČTK / 23. 4. 2013 21:15

Benedikt je rád, že už nenese tíhu řízení církve, říká jeho bratr Bývalému papeži Benediktu XVI. se ulevilo, že už nemusí nést tíhu řízení církve. Emeritní papež se sice cítí být stále slabší, souvisí to ale s jeho vysokým věkem, nikoli nějakou nemocí. Uvedl to v rozhovoru pro britský list The Daily Telegraph papežův bratr Georg Ratzinger.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)