Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Nástupce papeže Františka kardinál Poli se v Argentině ujal funkce arcibiskupa

ČTK / 21. 4. 2013 9:54

Novým arcibiskupem argentinského Buenos Aires se v sobotu stal Mario Poli. Nahradil tak Jorgeho Bergoglia, jenž byl v polovině března zvolen papežem. 65letý Poli byl do funkce na konci minulého měsíce jmenován právě novým pontifikem Františkem, slavnostní uvedení do úřadu se ale uskutečnilo až nyní v hlavní buenosaireské katedrále, uvedla agentura AP.

Domácí zpravodajství

ČT: Baptisté definitivně odmítli peníze z majetkového narovnání - Aktualizováno

ČTK/juml / 20. 4. 2013 22:30

ČT: Baptisté definitivně odmítli peníze z majetkového narovnání - Aktualizováno Bratrská jednota baptistů jako jediná z tuzemských církví definitivně odmítla církevní restituce. Už v únoru její zástupci oznámili, že se státem nepodepíšou smlouvu o finančním odškodnění. Dnes rozhodnutí nepřijmout více než 200 milionů potvrdil sjezd.

Domácí zpravodajství

V Kolíně odhalili bustu arciopata Anastáze Opaska

ČTK / 20. 4. 2013 17:08

Sté výročí narození Anastáze Opaska si dnes v Kolíně připomněla stovka lidí při odhalení jeho busty v Komenského parku. Arciopat benediktinského kláštera v Praze-Břevnově, teolog, básník a literární historik v Kolíně vyrůstal.

Domácí zpravodajství

V neděli se koná 10. ročník akce Kulturou proti antisemitismu

ČTK / 20. 4. 2013 17:00

Už 10. ročník veřejné akce „Kulturou proti antisemitismu“ přitáhne v neděli 21. dubna 2013 do centra Prahy stovky lidí, kteří se chtějí postavit proti antisemitismu a popírání holocaustu. Akci pořádá česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR).

Ze světa

Pomocným prešovským biskupem papež jmenoval mladého jezuitu Lacha

Vlastní zpráva / 20. 4. 2013 10:30

Pomocným prešovským biskupem papež jmenoval mladého jezuitu Lacha Papež František včera jmenoval nového pomocného biskupa pro Prešovskou řeckokatolicku archieparchii. Stal se jím jezuita P. Milan Lach, současný proděkan pro zahraniční vztahy a rozvoj na Teologické fakultě Trnavské univerzity se sídlem v Bratislavě. Děvetatřicetiletý Lach se stane nejen nejmladším členem slovenské biskupské konference, ale podle serveru catholic-hierarchy.org dokonce nejmladším katolickým biskupem na světě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)