Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sčítání lidu 2021: V Česku ubývá věřících, kteří se hlásí k tradičním církvím

Domácí zpravodajství

Sčítání lidu 2021: V Česku ubývá věřících, kteří se hlásí k tradičním církvím

ČTK, red. / 13. 1. 2022 20:10

V České republice ubývá lidí, kteří se hlásí k nějaké církvi či náboženskému směru. Naopak přibývá nevěřících či věřících bez konkrétní církve či společenství. Ukázaly to první výsledky loňského sčítání lidu, které dnes zveřejnil Český statistický úřad. Z údajů vyplývá, že římskokatolická církev za poslední desetiletí přišla téměř o třetinu věřících, tedy o více než 340.000.

Domácí zpravodajství

Synodu leuenberských církví v ČR předsedají poprvé pouze ženy

Getsemany.cz / 13. 1. 2022 10:41

Synodu leuenberských církví v ČR předsedají poprvé pouze ženy Na začátku prosince minulého roku se ve sboru Českobratrské církve evangelické (ČCE) v Pardubicích konalo 11. zasedání Synodu leuenberských církví v ČR. Původně se mělo konat už v listopadu 2020, ale bylo odložené s ohledem na pandemickou situaci. Synod zahrnuje církve, které se hlásí ke Společenství evangelických církví v Evropě.

Domácí zpravodajství

Pravoslavní věřící v Brně oslavili Vánoce v azylu husitského chrámu

ČTK / 9. 1. 2022 17:02

Pravoslavní věřící v Brně oslavili Vánoce v azylu husitského chrámu Brněnští pravoslavní věřící oslavili narození Krista v azylu, který pro vánoční liturgie získali v husitském chrámu Spasitele. Do pravoslavného chrámu svatého Václava po sporech s vedením olomoucko-brněnské eparchie a odvolání kněze Jozefa Fejsaka nedocházejí.

Ze světa

Indie povolila charitě Matky Terezy opět čerpat peníze ze zahraničí

ČTK / 9. 1. 2022 16:13

Indie povolila charitě Matky Terezy opět čerpat peníze ze zahraničí Indická vláda opět povolila náboženské kongregaci založené Matkou Terezou přijímat zahraniční finanční prostředky. Indie zablokovala charitativní organizaci příjem peněz před několika týdny s tím, že organizace nesplňuje podmínky místních zákonů.

Ze světa

Papež František odsoudil násilí při nepokojích v Kazachstánu

ČTK / 9. 1. 2022 16:07

Papež František odsoudil násilí při nepokojích v Kazachstánu Papež František dnes vyzval k dialogu v Kazachstánu, kde při střetech demonstrantů s policií a armádou zahynulo podle úřadů 164 lidí a tisíce byly zatčeny. Papež to uvedl při své pravidelné nedělní modlitbě na Svatopetrském náměstí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)