Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě

Domácí zpravodajství

Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě

Vlastní zpráva / 31. 10. 2021 22:46

Nový evangelický zpěvník bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy ve Dvoře Králové. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 4. listopadu od 18h na faře Českobratrské církve evangelické, kdy bude po nešporní modlitbě i hlavní přednáška faráře a člena zpěvníkové komise Daniela Hellera. Svůj nový zpěvník evangelická církev vydá koncem tohoto roku po řadě let příprav.

Ze světa

Papež vyzval k přijetí účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin

ČTK / 31. 10. 2021 20:33

Papež vyzval k přijetí  účinných řešení na ochranu klimatu. Do Glasgow pojede kardinál Parolin Papež František před zahájením klimatické konference COP26 v Glasgow vyzval světové politiky, aby nalezli účinná řešení klimatických změn.  Cílem podle něj je nabídnout "konkrétní naději" budoucím generacím. František naopak varoval před ochranářstvím a izolacionismem.

Ze světa

Americký prezident Biden navštívil papeže, jednání bylo nezvykle dlouhé

ČTK / 29. 10. 2021 21:50

Americký prezident Biden navštívil papeže, jednání bylo nezvykle dlouhé Americký prezident Biden s manželkou Jill dnes navštívili ve Vatikánu papeže Františka. Jednání trvalo nezvykle dlouho. Prezident s papežem jednali o klimatických změnách či o reakci na pandemii covidu-19. Biden poděkoval papežovi za nasazení ve prospěch chudých, utlačováných a pronásledováných po celém světě. Papež před Bidenem přijal i jihokorejského prezidenta Mun Če-ina, který jej požádal o návštěvu KLDR.

Ze světa

Hejtman Grolich předal papeži Františkovi kříž z trámů kostela zničeného tornádem

Vlastní zpráva / 29. 10. 2021 0:53

Hejtman Grolich předal papeži Františkovi kříž z trámů kostela zničeného tornádem Hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL) předal ve středu 27. října při generální audienci ve Vatikánu papeži Františkovi kříž vyrobený z trámů kostela, který v červnu v Moravské Nové Vsi poničilo tornádo. 

Domácí zpravodajství

Modlitba za domov se bude konat v novém kostele Krista Spasitele v Praze na Barrandově

ERC, red. / 27. 10. 2021 8:16

Modlitba za domov se bude konat v novém kostele Krista Spasitele v Praze na Barrandově Tak jako každý rok, připomene i letos Ekumenická rada církví 28. říjen, Den vzniku samostatného Československa, tradiční Modlitbou za domov.  Celodenní program se uskuteční v nově vybudovaném Kostele a komunitním centru Krista Spasitele v Praze na Barrandově a jejím hlavním tématem bude naděje.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)