Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polsko si dnes připomíná povstání ve varšavském židovském ghettu

Ze světa

Polsko si dnes připomíná povstání ve varšavském židovském ghettu

ČTK / 19. 4. 2021 11:42

Polsko si dnes připomíná 78. výročí od vypuknutí povstání obyvatel židovského ghetta ve Varšavě, kteří se v zoufalém pokusu snažili odvrátit deportace do nacistických vyhlazovacích táborů. Jednalo se o největší ozbrojené povstání Židů za druhé světové války a také první městskou vzpouru v okupované Evropě.

Ze světa

V kapli svatého Jiří na hradě Windsor byl pohřben princ Philip

ČTK, red. / 17. 4. 2021 17:32

V kapli svatého Jiří  na hradě Windsor byl pohřben princ Philip Britskou státní hymnou dnes skončil pohřební obřad prince Philipa, manžela královny Alžběty II., který zemřel minulý pátek ve věku 99 let. Po úvodní minutě ticha se konal pohřební obřad v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Toho se vzhledem k pandemii účastnilo jen 30 hostů, převážně členů rodiny.  Tělo vévody z Edinburghu bylo po konci ceremoniálu uloženo do královské hrobky.

Ze světa

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě

Getsemany.cz, mv / 16. 4. 2021 9:31

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě Biskup australské arcidiecéze Brisbane Mark Coleridge  na svém Twitteru 27. března uvedl, že po online rozhovoru s irskými biskupy o plenárním sněmu v Austrálii se zdá být zřejmé, že Duch sv. rozněcuje synodalitu po celém světě: „Austrálie, Německo, Irsko, Itálie... kdo bude další?,“ 

Ze světa

Dary stačí na opravu chrámu Notre-Dame v Paříži, vybrala se téměř miliarda euro

ČTK / 16. 4. 2021 8:50

Dary stačí na opravu chrámu Notre-Dame v Paříži, vybrala se téměř miliarda euro Dary a přísliby darů na opravu vyhořelého chrámu Notre-Dame v Paříži stačí na pokračování stavebních prací. Ve francouzském Senátu to ve středu uvedla ministryně kultury Roselyne Bachelotová. Podle ní se slavná památka znovu otevře veřejnosti v roce 2024. Mezinárodní sbírka zatím přijala dary a přísliby v hodnotě 833 milionů eur (21,6 miliardy korun).

Ze světa

V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu

ČTK / 15. 4. 2021 14:47

V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu Obyvatelé města Encantado na jihu Brazílie se pustili do stavby obří sochy Ježíše Krista, která má svými rozměry předstihnout obdobné dílo v Riu de Janeiro. Nová socha má na výšku měřit 43 metrů a bude tak třetím největším dílem tohoto druhu na světě. Vyšší jsou v současnosti dvě Kristovy sochy v Polsku a Indonézii.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)